Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Kodani sa objavila Barbora Škrlová, údajná Anička

Barbora Škrlová Zobraziť galériu (3)
Barbora Škrlová (Zdroj: ČTK)

PRAHA/KODAŇ - V Kodani sa údajne objavila žena, ktorá sa predstavuje ako Barbora Škrlová. Podľa servera iDnes.cz sa prihlásila na českom veľvyslanectve. Škrlová sa údajne vydávala za trinásťročnú Aničku, nevlastnú sestru týraného Ondraja z Kuřimu.

Polícia po nej vyhlásila celoštátne pátranie potom, čo 13. mája ušla z brnianskeho azylového centra Klokánek. Podľa servera lidovky.cz sa Škrlová v dánskom hlavnom meste Kodani skrýva už mesiac. Vo štvrtok sa v sprievode svojho advokáta prihlásila a tamojšom českom veľvyslanectve, kde sa uskutočnila jej identifikácia. Škrlová sa ale naďalej odmieta vrátiť do ČR, uviedol server. Údajne sa bojí ľudí a ich reakcií.

Na prípad Barbory Škrlovej, údajnej Aničky, prišla polícia potom, čo pred mesiacom zadržala v Kuřime Kláru Mauerovú - ženu, ktorá týrala svojho sedemročného syna Ondríka. Mauerovej teraz hrozí až 12 rokov väzenia za to, že syna nahého a zviazaného zatvárala do komory.

O tom, či vôbec nejaká Anna existuje, sa stále vedú spory. Prezident Václav Klaus síce pred časom dostal list podpísaný Annou Mauerovou, mohol byť ale napísaný niekým iným. Kriminalisti zistili, že za Aničku sa z neznámych dôvodov vydávala práve Škrlová. Podľa niektorých dohadov mohla byť osoba Aničky úplne vymyslená s cieľom získať falošnú identitu pre niekoho ďalšieho. Niektoré zdroje uvádzajú, že Škrlová a Mauerovci boli členmi náboženskej sekty vychádzajúcej z učenia spoločenstva Posolstvo Grálu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu