Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V poľskej obci zažívajú čudnú vec: Takmer 10 rokov čakajú na zázrak, starosta sľúbil odmenu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MIEJSCE ODRZANSKIE - Pre niekoho úplne bežná vec, pre druhého takmer zázrak. Zdá sa, že u našich severných susedov to majú v jednej obci veľmi zaujímavé. Rodia sa tam iba dievčatá. Starosta obce Miejsce Odrzanskie na juhozápade Poľska preto sľúbil veľkú odmenu páru, ktorému sa narodí syn.

Panika na pláži v Poľsku: Rodičom zmizla dcérka (6), boli šokovaní, kde ju nakoniec našli

Miestne úrady nevedia, prečo sa v obci s približne 300 obyvateľmi od roku 2010 nenarodilo žiadne dieťa mužského pohlavia, začínajú sa však obávať, že v budúcnosti tam nebude mať kto vykonávať poľnohospodárske práce.

Starosta Rajmun Frischko, otec dvoch dcér, pre stanicu TVN24 v piatok povedal, že bude mať pre rodičov najbližšieho mužského prírastku pekné prekvapenie.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: pixabay.com)

Podľa štatistík sa v Poľsku rodí viac chlapcov ako dievčat. V roku 2017 napríklad prišlo v krajine na svet 207-tisíc chlapcov a 196-tisíc dievčat. V obci Miejsce Odrzanskie sa od roku 2010 narodilo desať dievčat.

"Jednoducho to tak dopadlo, že u nás prevládajú dievčatá a ženy," opísala členka miestnej samosprávy Krystyna Žydziaková, matka dvoch dcér. Pomery najlepšie ilustruje dobrovoľná hasičská jednotka, v ktorej prevládajú hasičky, rovnako ako v juniorskom hasičskom tíme, kde na osem chlapcov pripadá 24 dievčat. A samozrejme náčelník hasičov má tiež dve dcéry.

"Chlapec, čo sa narodil pred deviatimi rokmi, sa odsťahoval. Najmladší z tunajších chalanov, ktorý sa tu narodil, má dvanásť. Je to trošku smiešne, ale nikdy sme v tom nevideli žiadnu senzáciu," povedala portálu natemat.pl jedna z miestnych obyvateliek. Ťažko tomu uveriť, ale tiež má dve dcéry, dodal portál.

Viac o téme: SynStarostaOdmena NarodíMiejsce Odrzanskie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu