Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúca zmena v procese známeho amerického rapera: Svedkyňa zmenila výpoveď

A$AP Rocky
A$AP Rocky (Zdroj: SITA/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP, File)

ŠTOKHOLM - Svedkyňa v procese s americkým raperom A$AP Rockym zmenila v piatok, v tretí a zrejme záverečný deň pojednávania na okresnom súde v Štokholme, svoju pôvodnú výpoveď. Prostredníctvom videokonferencie povedala, že v skutočnosti nevidela, či raper udrel fľašou muža počas hádky, ktorá sa odohrala v júni v Štokholme, informovala agentúra AP.

Mladá žena s priateľom svedčili v prípade anonymne. V piatok okrem nich vypovedali aj ďalší očití svedkovia vrátane raperových ochrankárov. Mimoriadne sledovaný súdny proces sa začal v utorok. Okrem samotného rapera, ktorého občianske meno je Rakim Mayers, predstúpili pred súd aj ďalší dvaja členovia z jeho tímu. 

Prokurátor Daniel Suneson súdu v úvode pojednávania povedal, že verí, že Mayers a ďalší dvaja obvinení napadli žalujúceho 19-ročného muža. Obvinený ho podľa prokurátora udrel, kopol a udrel fľašou. To, či raper udrel mladíka celou fľašou alebo len črepinou, sa stalo jednou z hlavných otázkou pojednávania. 

K zatknutiu 30-ročného Mayersa došlo 3. júla, tri dni po šarvátke, ku ktorej došlo po jeho koncerte vo švédskom hlavnom meste. Polícia zatkla okrem rapera aj ďalších dvoch členov jeho tímu. Mayers na margo incidentu uviedol, že konal v sebaobrane.

Prokurátor sa rozhodol vzniesť voči raperovi obvinenia po tom, ako si preštudoval videozáznamy z bitky, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach. Mayers a dve ďalšie osoby sú obvinené z ublíženia na zdraví. Raperovi pritom podľa medializovaných informácií hrozí v prípade uznania za vinného až dvojročné väzenie. 

Prokurátor žiada šesť mesiacov väzenia

Švédsky prokurátor v piatok žiadal pre amerického rapera Rockyho za účasť v pouličnej bitke trest odňatia slobody v trvaní približne šesť mesiacov. Informovala o tom agentúra AFP, ktorá pripomína, že Rockyho prípad pritiahol pozornosť amerického prezidenta Donalda Trumpa a rozhorčil fanúšikov.

Švédsky súd ho prepustil

Švédsky súd prepustil v piatok z väzby amerického rapera A$AP Rockyho a dvoch členov jeho tímu, ale len do 14. augusta, keď vynesie nad nimi rozsudok za účasť v pouličnej bitke. Z rozhodnutia súdu v Štokholme však nebolo bezprostredne jasné, či by trojica mohla opustiť územie Švédska, informovala agentúra AP. Televízia CNN však uviedla, že všetci traja môžu odísť z krajiny.

Viac o téme: RaperSvedkyňaA$AP Rocky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu