Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mladú ženu (†26) v 8. mesiaci tehotenstva dobodali na smrť: VIDEO Po vražde ďalšia hrozná správa

Tehotná Kelly Mary sa tešila na príchod svojho synčeka. Zobraziť galériu (4)
Tehotná Kelly Mary sa tešila na príchod svojho synčeka. (Zdroj: FB/Kellymary Fauvrelle, Metropolitan Police)

LONDÝN - Po štyroch dňoch v kritickom stave v stredu ráno zomrel v londýnskej nemocnici chlapček, ktorého zdravotníci priviedli na svet, keď bola jeho dvadsaťšesťročná matka v sobotu dobodaná. Informovala o tom londýnska polícia, ktorá zverejnila aj záznam z bezpečnostnej kamery pri mieste činu s možným páchateľom. Kelly Mary Fauvrelleová, ktorá bola v ôsmom mesiaci tehotenstva, svojim zraneniam na mieste podľahla.

Ďalšie mrazivé FOTO smrti obletelo svet! Dvojročné dievčatko zahynulo v objatí s otcom (†26)

"Dnes ráno sme dostali smutnú správu, že Kellyin chlapček Riley v nemocnici zomrel. Naše myšlienky sú s ich rodinou," citovala agentúra Reuters detektíva Micka Normana. Dieťa priviedli zdravotníci na svet priamo na mieste, kde bola matka dobodaná.

Motív útoku bol aj dnes ráno neznámy, rovnako ako páchateľ. Polícia uviedla, že sa stretáva s "mimoriadne náročným vyšetrovaním", a požiadala o pomoc kohokoľvek, kto môže poskytnúť relevantné informácie. Tridsaťsedemročný muž zadržaný cez víkend pre podozrenie z vraždy bol medzitým bez ďalších úkonov prepustený.

Kelly Mary sa tešila na bábätko
Zobraziť galériu (4)
Kelly Mary sa tešila na bábätko  (Zdroj: FB/Kellymary Fauvrelle)

Zverejnené video ukazuje okamihy tesne pred útokom a tesne po ňom v sobotu skoro ráno. Neznámy muž v ňom najskôr kráča smerom k londýnskemu bydlisku Fauvrelleovej a zhruba o desať minút neskôr uteká opačným smerom. Vyšetrovatelia podľa Normana potrebujú muža identifikovať, "hoci aj len kvôli tomu, aby bol vyradený z vyšetrovania".

Kelly Mary so synovcom
Zobraziť galériu (4)
Kelly Mary so synovcom  (Zdroj: FB/Kellymary Fauvrelle)

Londýnsky starosta Sadiq Khan predtým na Twitteri uviedol, že sa modlí za "toto nevinné dieťa a za jeho matku, ktorú tak tragicky stratilo". Britská premiérka Theresa Mayová čelí kritike, že k zvýšeniu počtu trestných činov spáchaných nožmi prispelo znižovanie výdavkov na políciu i škrty týkajúce sa sociálnych služieb.

Mladú ženu (†26) v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Kellymary Fauvrelle)

Podľa oficiálnej štatistiky došlo v Anglicku a vo Walese v roku 2018 k 285 prípadom dobodania na smrť, čo je najvyššia miera od zavedenia príslušných záznamov pred 70 rokmi.

Viac o téme: NemocnicaPôrodVraždaTehotenstvo Londýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu