Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muž užil liek na predpis, omdlel a priľahol dieťa (†2): FOTO Bolestivé priznanie jeho mamy

Ty Lucente bol obvinený z nedobrovoľného zabitia. Zobraziť galériu (2)
Ty Lucente bol obvinený z nedobrovoľného zabitia. (Zdroj: FB/Ty Michael Lucente)

FREEDOM - Ty Lucente (37) z mesta Freedom v Pensylvánii čelí obvineniu z nedobrovoľného zabitia. Dvojročného synčeka svojej priateľky totiž zaľahol po tom, ako užil lieky viazané na lekársky predpis. Nakrátko stratil vedomie a dieťa sa udusilo.

Po tragickej udalosti v rodinnom dome v Pensylvánii sa ukázalo, že muž si vzal buprenorfín, čo je silný liek proti bolesti, predpis naň ale nemal.

Hoci bol Lucente schopný zavolať sanitku, lekári už nedokázali dieťa oživiť. Buprenorfin, je návyková psychotropná látka s podobnými účinkami ako heroín. V čase nešťastia boli v dome jeho priateľka a ešte ďalšie tri ratolesti vo veku 2, 7 a 12 rokov.  

Ty Lucente bol obvinený
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Ty Michael Lucente)

Keď Američan omdlel a spadol priamo na svojho nevlastného syna, jeho biologická mama mu poskytla prvú pomoc. „Okamžite sme začali s masážou hrudníka a umelým dýchaním,“ povedala zronená Alanna Darrochová, ktorá celý incident opísala ako „najhoršiu bolesť“.  


Čítajte aj: Tragédia v Česku: Tehotná mamička (†32) urobila osudnú chybu, spanikárila a rozdrvilo ju auto


Chlapček podľa jej slov nemal nijaký pulz, pery mal modré. „Moje dieťa umrelo. Musela som na Tya kričať, aby zavolal políciu. Prežívam obrovskú bolesť. Akoby mi vytrhli srdce z hrude. Ten chlapček mi zachránil život. Lebo keď som ho čakala, prestala som brať drogy,“ dodala Alanna. 

Ty Lucente bol obvinený
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Ty Michael Lucente)

Lucenteho 30. mája čaká súd. Polícia oznámila, že smrť dieťaťa bola nešťastná náhoda, preto bol muž obvinený z neúmyselného zabitia. „Predpokladáme, že spadol priamo na dieťa. Sám potom zavolal na linku 911,“ uviedol náčelník tamojšej polície Eugene St Clair.

Viac o téme: MužDieťaLiekySmrťStrata vedomia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu