Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Školu zachránil šialený nápad: VIDEO Žiaci sa budú "učiť" s ovcami, rodičia sú spokojní

Do školy vo Francúzsku boli zapísané ovce. Zobraziť galériu (2)
Do školy vo Francúzsku boli zapísané ovce. (Zdroj: Twitter/@valentineletess)

CRÊTS-EN-BELLEDONNE - Jednej z tried základnej školy v mestečku vo francúzskych Alpách hrozilo, že kvôli nedostatočnému počtu žiakov bude zrušená. Rodičia si však poradili naozaj svojským spôsobom, ako tomu zabrániť.

V obci Crêts-en-Belledonne pod vrchmi Álp žije menej než 4-tisíc obyvateľov. Keď v tamojšej škole Jules-Ferry klesol počet žiakov, jedna z tried sa musela zrušiť.

A práve preto bolo do školy nahnaných okolo päťdesiat oviec. Miestny farmár Michel Girerd ich tam za pomoci svojho psa dostal v utorok ráno, keď sa konal zápis. Pätnásť z nich bolo zapísaných na zoznam žiakov, pastier mal ich rodné listy.

Aj preto sa tohtoročná udalosť niesla vo veselšom duhu. Zazneli totiž mená ako Baa-bete či Saute-Mouton. „Vzdelanie, to sú, bohužiaľ, len čísla. Takže keď nám teraz vzrástli, tak sme v poriadku,“ povedala jedna z mám Gaëlle Lavalová. Rodičia vyjadrili nesúhlas, aby bola jedna z jedenástich tried zrušená.

Po tom, ako sa dohodli s farmárom, počet detí v triedach nevzrástol z 24 na 26, čo by bolo nad odporúčaným limitom, ktorý tamojší prezident vo svojom programe sľúbil zachovať.  

No a pokiaľ ide o deti, tie boli zo svojich nových "spolužiakov" nadšené. Ak protesty neutíchnu, budú ich vídať aspoň pred školou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu