Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Horor tínedžerky (17) na výletnej lodi: Znásilnená v mladíkovej kajute, čudná dohra prípadu

Ilustračné foto. Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto. (Zdroj: Getty Images)

VALENCIA - Britská tínedžerka bola znásilnená na výletnej lodi počas plavby po Stredozemnom mori. Mladá dievčina, ktorá dovolenkovala so svojimi rodičmi, polícii povedala, že ju sexuálny útočník zatiahol do svojej kabíny a tam došlo k zneužitiu. Podozrivý Talian, ktorého zatkli vo štvrtok, keď loď kotvila vo Valencii, však zatiaľ zo situácie vyviazol celkom ľahko. Kvôli nepríslušnosti prípadu ho museli v Španielsku prepustiť.

Horor v raji: VIDEO Miriam (†26) si užívala cestu po exotike, znásilnili ju a telo ukryli pod skaly

Podľa regionálnych novín Levante EMV došlo k znásilneniu vo štvrtok okolo piatej hodiny ráno, keď plavidlo smerovalo z hlavného mesta Mallorky do španielskej Valencie. Tam dorazilo okolo 7.35 h. a ešte v ten istý deň o 16.00 h. odplávalo do francúzskeho Marseille. Síce bez podozrivého, ale s dievčaťom a jeho rodičmi na palube.

Kým loď kotvila vo Valencii, upozornil kapitán na incident prístavné orgány a políciu. Tá zatkla 18-ročného Taliana, prehľadala inkriminovanú kajutu a zobrala z nej prípadné dôkazy. Dievča bolo vyšetrené v miestnej nemocnici a boli odobraté vzorky DNA, aj oblečenie, ktoré mala na sebe. Mladíka však už vo štvrtok večer prepustili.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: profimedia.sk)

Sudca tak urobil z dôvodu, že zločin mal byť spáchaný cudzincom na inom cudzincovi, navyše v medzinárodných vodách a na panamskom území, keďže loď sa plaví pod panamskou vlajkou. Sudca teda dospel k záveru, že nemá právomoc vyšetrovať tento prípad a bude naliehať na Panamu, Veľkú Britániu a Taliansko, aby podnikli príslušné kroky.

Hovorca lodnej spoločnosti informoval, že kvôli prebiehajúcemu vyšetrovaniu nemôžu poskytnúť žiadne informácie. Spoločnosť plne spolupracuje s orgánmi, ktoré prípad vyšetrujú, ale žiadnym spôsobom do neho nie je zainteresovaná.

Viac o téme: Výletná loďZnásilneniePrístavPolícia ŠpanielskoValencia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu