Sobota30. marec 2024, meniny má Vieroslava, zajtra Benjamín

Nórska študentka (20) si užívala v Paríži sex s hasičom: Potom sa všetko zvrhlo a nastalo peklo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Šestica parížskych hasičov čelí podozreniu zo skupinového sexuálneho napadnutia 20-ročnej nórskej študentky. Tá tvrdí, že mala v noci na sobotu po náhodnom stretnutí v bare dobrovoľný styk s jedným z ich kolegov, ale potom do miestnosti prišli ostatní a znásilnili ju. Muži vo veku 23 až 35 rokov boli cez víkend vzatí do väzby, obvinenia proti nim ale zatiaľ vznesené neboli, informovali francúzske médiá.

Matka odmietla mužovi kúpiť jedlo a lieky: Najhoršia pomsta, odporná vražda jej dcérky (†6)

Podozriví v pondelok predstúpili pred vyšetrovacieho sudcu a ten nariadil ich prepustenie. Muži sú však vedení ako takzvaní zúčastnení svedkovia. Tento špecifický štatút je podľa denníka Le Figaro akýmsi medzistupňom medzi obyčajným svedkom a obvineným. Vyšetrujúci sudcovia tak zrejme doteraz nemajú dostatok dôkazov na predbežné obvinenia, vysvetľuje agentúra AP.

Mladá Nórka sa podľa všetkého s hasičmi stretla nad ránom v bare, kde bola s dvoma kamarátkami. Skupina v piatok večer zapíjala odchod jedného člena jednotky, uvádza Le Figaro. Okolo štvrtej hodiny rannej študentka s jedným z mužov odišla na požiarnu stanicu juhoparížskej štvrti Plaisance.

Nórska študentka (20) si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

V tejto fáze sa podľa denníka výpovede oboch strán začínajú rozchádzať. Študentka uviedla, že mala s hasičom dobrovoľný sex, avšak následne prišli jeho priatelia, ktorí s ňou mali styk proti jej vôli. Koľko presne mužov v miestnosti bolo, si vraj nepamätá, pretože tam bola tma. Nórka sa potom zavrela na záchode, kde ju v slzách a otrasenú našli jej kamarátky, ktoré medzitým na hasičskú zbrojnicu dorazili tiež.

Hovorca parížskych hasičov Gabriel Plus v sobotu povedal denníku Le Parisien, že skupine podozrivých bude kvôli uľahčeniu vyšetrovania pozastavená činnosť. "Ak sa podozrenie zo znásilnenia potvrdí, prejavíme maximálnu ráznosť," dodal.

Viac o téme: HasičiZnásilnenieŠtudentkaParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu