Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mrazivá sprcha pre heroínovú Terezu: Je známy dôležitý dátum, v pakistanskej base to nezvláda

Tereza Hlůšková. Zobraziť galériu (3)
Tereza Hlůšková. (Zdroj: Profimedia)

LÁHUR – Príležitostná modelka Tereza Hlůšková (22) z Uherského Hradiště bola zvyknutá na luxus, ktorý si užívala plnými dúškami. Ak by ju však pakistanskí colníci začiatkom vlaňajšieho januára nezadržali s tvrdými drogami v kufri, mohla svoje najkrajšie roky stráviť ide, než v prísnom väzení v moslimskej krajine. Nádej v lepšiu budúcnosť ju však neopúšťa. Nerátala ale s tým, že odvolanie, ktoré podala, bude tamojší súd prejednávať až za päť mesiacov.

Vždy usmiata Tereza Hlůšková (22) z Česka si 20. marca vypočula dosiaľ neprávoplatný rozsudok sudcu Šahzáda Razu, ktorý ju poslal na takmer deväť rokov do basy Kot Lakhpat v pakistanskom Láhaure za to, že v dvojitom dne kufra údajne ukrývala deväť kíl heroínu.

Na snímke Tereza H. po vynesení rozsudku.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke Tereza H. po vynesení rozsudku.  (Zdroj: Profimedia)

Blondínka od začiatku tvrdí, že je nevinná. Jej zúfalstvo sa stupňuje, lebo v tamojšom kriminále znáša život veľmi ťažko. „Som taká smutná. Vo väzení už zostať nemôžem. Za mrežami mi pukne srdce,“ napísala svojmu advokátovi v liste. „Slovami nedokážem popísať, čo cítim. Dúfam, že budete mať ohľad na moje city,“ dodala Češka s prosbou, nech je v jej prípade čo najaktívnejší.

Na snímke Tereza H. po vynesení rozsudku.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke Tereza H. po vynesení rozsudku.  (Zdroj: Profimedia)

Tereza vkladá všetky svoje nádeje do odvolania proti rozsudku, ktoré prednedávnom podala. Teraz však prišla studená sprcha. Jej odvolanie sa bude na láhaurskom Najvyššom súde prejednávať až 4. septembra. Znamená to, že v Európanka bude minimálne ďalších päť mesiacov sedieť medzi výkvetom pakistanských kriminálničiek, aj keby súd jej odvolaniu vyhovel a nariadil nové pojednávanie, uvádza český Blesk.


Čítajte aj: Heroínovú Terezu presunú po odsúdení do inej pakistanskej väznice: FOTO Čaká ju peklo na zemi

Handra namiesto dámskych vložiek: Češka Tereza trpí v pakistanskom väzení, puká jej srdce​


Hoci je Tereza z dátumu odvolacieho súdu nešťastná, je veľmi nepravdepodobné, že ďalší rozsudok by bol vynesený hneď vzápätí. Aj keby odvolanie prešlo, vo väzení pobudne oveľa dlhšie. O jej osude budú rozhodovať sudkyňa Alia Neelum a sudca Sardar Muhammad Sarfraz Dogar. O oboch je známe, že sú schopní a úprimní. Či je to ale pre Češku dobrá správa, sa ešte uvidí.

V jej neprospech obvinenej hrá prokurátor, ktorý pre dievčinu žiada doživotný trest. „Chcel by som, aby jej súd udelil maximálny trest, teda odňatie slobody na doživotie s dolnou hranicou trestnej sadzby 25 rokov. Ide o závažný zločin – pašovanie heroínu. A Tereza dostala trest akoby pri sebe mala len surové ópium,“ zmienil sa žalobca Aftab Ahmed.

Viac o téme: PakistanTerezaDrogyPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu