Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Muž predstieral smrť, aby vyhrabal rodinu z dlhov: FOTO Prišiel o to najcennejšie, čo mohol

(Zdroj: weibo)

PEKING - Milujúci manžel a otec dvoch detí sa odhodlal k veľmi nerozvážnemu kroku, aby vytiahol svoju rodinu z dlhov, ktoré jej narobil. Kvôli vyplateniu poistného predstieral svoju vlastnú smrť pri automobilovej nehode, no nakoniec prišiel o všetko. Manželka, ktorá nič o jeho plánoch nevedela, spáchala po správach o jeho úmrtí samovraždu a na onen svet so sebou vzala aj ich potomkov.

Tínedžerka prežila ako dieťa pád z balkóna: FOTO Trauma ju zrejme dohnala k najhoršiemu

Číňan (34), ktorého tamojšie štátne médiá identifikovali len pod priezviskom He, povedal, že prišiel na myšlienku predstierať svoju smrť po tom, ako nedokázal spláca dlh za lekársku starostlivosť jeho trojročnej dcérky, ktorá trpela epilepsiou. Podľa správ rádia Voice of China jeho žena Dai (31) mala byť príjemkyňou životného poistenia vo výške jedného milióna juanov (cca 125 230 eur).

Dlhy sa u neho vyšplhali na 100 000 juanov, čo je v Číne dosť vysoká suma, keďže podľa portálu news.com.au priemerná mzda nízko plateného pracovníka predstavuje iba 45 403 juanov (cca 5680 eur) ročne. Zúfalý muž si preto požičal zamestnávateľovo auto a predstieral nehodu, ktorá presvedčila všetkých, vrátane jeho rodiny, že je mŕtvy.

Keď policajti objavili 19. septembra zničené auto v blízkosti rieky a nepodarilo sa im nájsť šoférovo telo, informovali rodinu o jeho smrti. Keďže manželka naozaj verila, že je mŕtvy, 11. októbra spáchala samovraždu spolu so štvorročným synom a aj dcérkou. Všetky tri telá sa našli v blízkosti ich rodinného domu v Loudi, v centrálnej provincii Hunan.

V liste na rozlúčku, ktorý utrápená matka zverejnila na sociálnych sieťach pred spáchaním samovraždy, opísala ničivú daň za smrť jej manžela pre ňu a ich deti. Napísala, že rodina jej manžela ju obviňovala z jeho zmiznutia, že nemá prácu a žiadne peniaze. Vysvetlila, že nepracovala, pretože sa chcela starať o malé deti a dodala, že s financiami narábala šetrne.

Tina ubila na smrť svoje dieťa (†1): Po horore vyskočil manžel (†31) zo strechy hotela

Podľa nej bolo ich manželstvo šťastné a muž jej veľmi chýba. Samovraždu spáchala preto, aby bola rodina opäť spolu. Jej muž sa obrátil na políciu deň po tom, čo jeho rodina zomrela. Ešte predtým však zverejnil na internete video, ktoré má na sieti Weibo viac ako 29 miliónov zhliadnutí. Na záberoch plače a vysvetľuje dôvody, prečo sa odhodlal k poistnému podvodu.

Podľa čínskeho právnika však bude na súde veľmi ťažko dokázať súvis medzi podvodom a samovraždou. Aj keď muž bude morálne odsúdený, pravdepodobne nevyvodia voči nemu žiadnu trestnú zodpovednosť za smrť jeho rodiny.

Viac o téme: RodinaSamovraždaDlhy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu