Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Bitka na námestí v Berlíne, zasahovala stovka policajtov: Dôvod? Youtuberi!

Dôvodom masovej bitky boli youtuberi. Zobraziť galériu (2)
Dôvodom masovej bitky boli youtuberi. (Zdroj: Reprofoto/Twitter: Polizeireporter-BM)

BERLÍN - Viac ako sto policajtov zasahovalo v nemeckej metropole pri hromadnej bitke na námestí Alexanderplatz. Ak si však myslíte, že ľudí rozhnevala spoločenská situácia alebo išlo o rozohnených športových fanúšikov, ste na poriadnom omyle. Organizátormi mali byť dve znepriatelené youtuberské hviezdy.

Podľa portálu BBC boj vypukol vo štvrtok večer. Na jednom z hlavných námestí sa zhromaždilo vyše 400 ľudí. Všetkému predchádzala výzva dvoch vplyvných hviezd sociálnych sietí, ktorí mali vyburcovať svojich fanúšikov.

Napätie na mieste narastalo a vyvrcholilo až do fyzického násilia. Dav sa snažila rozohnať polícia, výzvy cez reproduktory a dráždivý plyn však neúčinkovali. Masovej bitky sa malo v jednom okamihu zúčastniť až 50 prítomných. Zranenia napokon utrpelo deväť ľudí. Z toho dvaja príslušníci polície. Našťastie však malo ísť len o podráždenie slzným plynom, ktorý použili zástupcovia zákona.

Zahraničné média uvádzajú, že spor vznikol medzi youtubermi z Berlína a Stuttgartu - Thatsbekirom a Bahar Al Amoodom, ktorí majú desaťtisíce sledovateľov. Obaja ale vinu popierajú. Norbert Cioma, vedúci berlínskej polície, ich však vyzval k tomu, aby sa stali zodpovednejšími, keďže sa ukázalo, že majú na ľudí obrovský vplyv.

Thatsbekir pred udalosťou zverejnil na Instagrame príspevok, v ktorom fanúšikov pozýval na stretnutie na Alexanderplatz. Správanie ľudí napokon nepoznalo hraníc, 20-členná skupina mala vyčíňať aj v metre. 

Príspevok berlínskeho youtubera.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/Instagram: thatsbekir_)

Polícia informovala, že v prípade zadržali deväť osôb a začali vyšetrovanie 13 trestných činov, medzi nimi aj ublíženia na zdraví. Na mieste sa okrem stovky zástupcov zákona nachádzali aj tri sanitky a lekár.

Viac o téme: Hromadná bitkaBerlínYoutuberi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu