Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Katolícke Poľsko sa nezdá: Na ženskú oslavu pozvali striptéra, obnažil sa až dvakrát

Dobre to vymyslel pán tajomník. Zobraziť galériu (4)
Dobre to vymyslel pán tajomník. (Zdroj: YouTube)

VARŠAVA - Ženský "comber" je tradičná poľská zábava, niečo ako rýdzo ženské MDŽ, v regiónoch Poľska populárna už v stredoveku. V dolnosliezskom baníckom meste Boguszów-Gorce sa koná pravidelne. V tomto roku sa však miestni rozhodli zmodernizovať ju krokom, ktorý vyvolal kontroverzné reakcie – striptízom!

Na výsostne ženskom podujatí sa objavilo aj niekoľko mužov, a nie hocijakých. Ak nerátame pána striptéra, boli to politici zo strany Právo a spravodlivosť a z Porozumenia Jarosława Gowina. Išlo už o 24. ročník podujatia, ktorého organizátorom bolo Kongresové a kultúrne centrum Witold.

Podľa poľského denníka Gazeta Wyborcza sa na oslave zúčastnilo asi sto žien a osem mužov, medzi nimi námestník primátora mesta Sebastian Drapał zo strany Porozumienie Jarosława Gowina a wałbrzychská vicestarostka Iwona Frankowska zo strany Právo a spravodlivosť. Organizátori sa postarali o nezvyčajnú atrakciu, profesionálneho striptéra. A ten sa obnažil hneď dvakrát: najprv zhodil civilné oblečenie a potom aj masku námorníka.

Manželke tajomníka MÚ G. Luczka sa striptér páčil.
Zobraziť galériu (4)
Manželke tajomníka MÚ G. Luczka sa striptér páčil.  (Zdroj: Facebook)

Mnohé účastníčky zábavy však boli znechutené, pretože striptér si vraj dovolil priveľa. Iwona Frankowska, ktorá sa objavila v prestrojení mníšky, nechcela šou komentovať, zdôraznila, že sa na podujatí zúčastnila ako súkromná osoba. Tajomník mesta Grzegorz Łuczko sa na Facebooku pochválil fotografiami zo ženského podujatia, nechcel však prezradiť, kto prišiel s nápadom pozvať striptéra ani kto zaplatil za jeho výkon. Zdôraznil, že akcia bola veľmi úspešná a dámy boli „spokojné“. Dodal, že striptér sa nevyzliekol úplne donaha.

Zabávali sa odušu.
Zobraziť galériu (4)
Zabávali sa odušu.  (Zdroj: Facebook)

Akciu navštívil aj námestník primátora mesta Boguszów-Gorc Sebastian Drapała a člen miestnych straníckych štruktúr strany Porozumenie Jarosława Gowina. Nevidí nič zlého na pozvaní striptéra do kultúrneho centra. „Hranice dobrého vkusu neboli podľa môjho názoru prekročené,“ uviedol.

Aj mníška a sestrička si prišli na svoje.
Zobraziť galériu (4)
Aj mníška a sestrička si prišli na svoje.  (Zdroj: Facebook)

Iného názoru je pani Agnieszka Kołacz-Leszczyńska, bývalá členka PO (Občianska platforma), ktorá niekoľkokrát navštívila podujatie v Boguszów-Gorce. „Bývali to normálne, veselé ženské párty absolútne bez sexuálnych podtónov. Páni v spodnej bielizni, to nie je niečo, čo patrí do banskej tradície,“ vyhlásila rozhorčene.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu