Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Matke (35) zazvonil telefón, volala jej frajerka: Keď po hodine položila, zažila totálny horor

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOLD - Mladá matka z Walesu doplatila na obrovskú dávku nezodpovednosti. V čase, keď kúpala svoju malú dcéru, jej zazvonil telefón a ona ho zdvihla. Takmer hodinu sa vydržala rozprávať so svojou partnerkou na druhej strane linky, čo v konečnom dôsledku stálo život dievčatka. To totiž ostalo úplne bez dozoru a utopilo sa.

Tridsaťpäťročná Sarah Elizabeth Morrisová z mestečka Bagilit sa tento týždeň postavila pred súd vo veci smrti svojej ročnej dcéry Rosie. Bola totiž obvinená zo zabitia a krutosti spáchanej na dieťati. Na súde zaznelo, že Morrisová často nechávala svoje dvojičky Rosie a Masona bez dozoru. Bolo to tak aj v osudnú chvíľu. Trinásťmesační súrodenci sa spolu kúpali vo vani, keď ich matke zazvonil telefón. Na linke bola jej vtedajšia priateľka Sarah Swindlesová. Dvojica spolu hovorila približne päťdesiat minút. Sarah bola počas tejto doby v inej miestnosti, svoje deti kontrovala tak, že párkrát nazrela jedným okom cez dvere do kúpeľne. Keď tak urobila poslednýkrát, našla Rosie ležať vo vani dolu hlavou. 

Matke (35) zazvonil telefón,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Morrisová zavolala svojej kamarátke Jemme Egertonovej, ktorú poznala zhruba len mesiac, aby jej povedala, že dcérka nedýcha a že nevie, čo sa s ňou stalo. Zhruba po ďalších desiatich minútach Jemma Sarah povedala, aby privolala záchranku. Namiesto toho ale s mŕtvou dcérou na rukách vybehla na ulicu a začala kričať o pomoc, pričom svojho syna Masona nechala opäť bez dozoru. "Na svoje deti nedávala pozor, a to počas viacerých časových úsekov. Uvrhla ich tak do veľkého rizika, stali sa extrémne zraniteľnými. Dôsledok jej nezodpovedného konania je taký, že jedno z detí sa utopilo," uviedol prokurátor Oliver Saxby. 

Otec sa na polícii priznal, že utopil dcérku (6 mes.) v rybníku: Šokujúci dôvod, no stal sa zázrak!

Morrisová krátko po incidente policajtom tvrdila, že predtým, ako našla Rosie mŕtvu, bola v kuchyni, kde prala a ohrievala uteráky pre deti, keď vyjdú z vane. Takisto povedala, že dcéru sa pokúšala oživiť poskytnutím prvej pomoci. Jej tvrdenia sa ale podarilo vyvrátiť pomerne rýchlo a ľahko. Súdny proces pokračuje. 

Viac o téme: Utopenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu