Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovákom vyvolávajú podozrivé čísla zo zahraničia: FOTO Polícia varuje, za nijakých okolností ich nedvíhajte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock, FB/Polícia SR)

BRATISLAVA – Slovákov znova ohrozujú zahraničné čísla, hlavne z Gruzínska. Upozornila na to štátna polícia, ktorá v priebehu včerajšieho a dnešného dňa prijala viacero oznámení od občanov. Predstavitelia zákona ľudí vyzývajú, aby hovory z neznámych zahraničných čísiel ignorovali, pretože ide o sieť podvodníkov.

Políciu počas pondelka a utorka kontaktovalo viacero osôb s tým, že im volajú podozrivé čísla zo zahraničia, najmä z Gruzínska. „Naše rady sú vždy rovnaké: nikdy takéto čísla nedvíhajte, nikdy im nevolajte naspäť. Ak vám v zahraničí žije rodina, tak jej čísla určite máte uložené. Ak sa s vami bude chcieť niekto spojiť zo zahraničia (známy, vzdialená rodina), tak by vám poslal esemesku, ak nebudete dvíhať,“ uviedli muži zákona. Tí na svojej sociálnej sieti zverejnili aj snímky obrazoviek so zmeškanými hovormi z Gruzínska.

Slovákom volá neznáme číslo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Podľa polície ide o sieť premyslených, zahraničných podvodníkov, ktorí sú takmer nepostihnuteľní. „V prípade podvodných čísiel hrozí, že sa vám navýši faktúra za telefonovanie o vysokú sumu,“ varovali policajti.

Slovákom volá neznáme číslo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Preto hovory z podozrivých čísiel zo zahraničia ignorujte. Skoro už každý telefón umožňuje blokáciu čísel, preto tak učiňte. Zároveň o týchto číslach upovedomte svojho operátora. Ak ani to nepomôže a budú vás čísla neustále otravovať, choďte na políciu.

Viac o téme: PodvodZahraničieNeznáme číslo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu