Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muž si šiel zabehať do hôr: Zrazu sa otočil a musel bojovať o život, šelmu zabil holými rukami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DENVER - Holými rukami zabil Američan neďaleko Denveru mladú pumu, ktorá ho napadla, keď si bol zabehať na úpätí hôr. Podľa miestnych úradov utrpel muž vážne zranenia, nie je ale v ohrození života. "Bežec urobil všetko, čo bolo v jeho silách, aby si zachránil život," uviedol Mark Leslie zo správy prírodných parkov a rezervácií v americkom štáte Colorado.

Hrôzostrašná smrť: FOTO Cyklistov v horách napadla puma, jedného z mužov roztrhala a odvliekla k brlohu

Muž, ktorého totožnosť úrady nezverejnili, si bol v pondelok zabehať v prírodnom parku na úpätí hory Horsetooth (Konský zub), ktorá je súčasťou Skalistých hôr a leží asi sto kilometrov severne od Denveru. Pri behu začul podozrivý zvuk. Keď sa otočil, zbadal pumu, ktorá na neho zaútočila. Začala ho hrýzť a driapať do tváre, chrbta, nôh a rúk. Mužovi sa však podarilo šelmu "v sebaobrane" holými rukami uškrtiť.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Pumu, ktorá na muža zaútočila, označili správcovia parku za "nedospelú". Podľa všetkého nemala ani rok. Išlo zrejme o samca, ktorý vážil odhadom 36 kilogramov. Aká presne bola puma veľká, ale nie je podľa hovorkyne správy coloradských parkov Rebeccy Ferrellovej možné povedať. Pred príjazdom strážcov parku na úpätí hory Horsetooth totiž mršinu stihli sčasti zožrať iné zvieratá.

Napadnutý muž bol prevezený do nemocnice s vážnymi zraneniami, ktoré ho ale neohrozujú na živote. "V prípade, že vás napadne puma, musíte urobiť všetko, čo je vo vašich silách, a bojovať s ňou, presne, ako to urobil tento pán," poradil zástupca správy parkov Mark Leslie.

Za posledných sto rokov zabili pumy v Spojených štátoch podľa AP menej ako dve desiatky ľudí. V Colorade, kde k aktuálnemu napadnutiu došlo a kde je populácie týchto šeliem veľká, napadli pumy od roku 1990 šestnásť ľudí a troch zabili.

Viac o téme: BežecPuma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu