Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrôzostrašná smrť: FOTO Cyklistov v horách napadla puma, jedného z mužov roztrhala a odvliekla k brlohu

Puma zabila cyklistu neďaleko Seattlu. Zobraziť galériu (7)
Puma zabila cyklistu neďaleko Seattlu. (Zdroj: SITA/AP. YouTube/Keytv)

NORTH BEND- Sobotňajší výlet dvoch cyklistov sa skončil tragédiou. Vybrali sa do hôr na západe Spojených štátov, kde na nich zaútočila puma. Prvého z mužov šelma škaredo potrhala, zatiaľ čo druhého zabila a jeho telo odtiahla k svojmu brlohu. Správa lesov následne pumu zastrelila.

Dvojica cyklistov sa vypravila na horskú cestu do odľahlej oblasti približne 50 kilometrov východne od Seattlu v štáte Washington. Prvého z mužov šelma obývajúca toto teritórium škaredo potrhala, zatiaľ čo druhého zabila a jeho telo odtiahla k svojmu brlohu. Podľa agentúry Reuters to uviedol hovorca úradu miestneho šerifa Ryan Abbott.

Puma zabila cyklistu neďaleko
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP)

Zranený muž z miesta útoku odišiel cez tri kilometre na bicykli, než zavolal na tiesňovú linku. Keď prišli policajti, našli bicykel obete a v neďalekom lese uvideli pumu stojacu nad mŕtvym telom obete.On či ona, neviem, či to bol samec, alebo samica, mal telo obete vo svojom brlohu,“ povedal Abbott.

Puma zabila cyklistu neďaleko
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: YouTube/keytv)

Jeden z policajtov potom zviera postrelil a puma utiekla hlbšie do lesa. Za pomoci psov potom pracovníci miestnej správy lesov šelmu vystopovali a odstrelili.

Hrôzostrašná smrť: FOTO Cyklistov
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/National Park Service via AP)

Ku smrteľným útokom púm dochádza v USA veľmi zriedka, za posledných sto rokov ich boli zhruba dve desiatky a väčšinou boli napadnuté deti. Podľa Abbotta išlo len o druhý podobne tragický útok v štáte Washington za posledné storočie.

Viac o téme: CyklistiSmrťÚtokPuma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu