Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Starosta mesta v južnom Mexiku sa stal obeťou streľby: Sľub zložil len na Nový rok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

MEXIKO - Skupina útočníkov zastrelila v utorok nového starostu mesta Tlaxiaco na juhu Mexika iba niekoľko hodín po tom, ako sa ujal funkcie. Tlačová agentúra DPA to uviedla v stredu s odvolaním sa na vyhlásenie oblastnej prokuratúry.

Starosta Alejandro Aparicio sa stal terčom paľby po tom, ako na Nový rok zložil slávnostnú prísahu. Zraneného ho previezli do nemocnice, kde však následne zomrel. Pri útoku v spomínanom meste na území mexického štátu Oaxaca utrpeli zranenia ďalšie štyri osoby. Guvernér Oaxacy, Alejandro Murat, potvrdil zastrelenie starostu, pričom tento čin odsúdil a prisľúbil jeho dôkladné vyšetrenie, doplnila agentúra AP.

V súvislosti s útokom, ktorého motív je zatiaľ nejasný, polícia zadržala jednu podozrivú osobu. V Mexiku pokračuje vlna násilia, ktorá si od januára do novembra minulého roka vyžiadala vyše 26.000 mŕtvych. Zodpovednosť za smrtiace útoky nesú často drogové kartely bojujúce o obchodný vplyv a kontrolu nad pašeráckymi trasami. Terčom zločineckých syndikátov sa pritom stávajú aj miestni politici. Tlaxiaco je domovským mestom herečky Yalitze Apariciovej, známej z mexického filmu Roma. Podľa AP nebolo bezprostredne známe, či ide o príbuznú zastreleného starostu.

Viac o téme: StreľbaStarostaTlaxiaco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu