Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trump sa posťažoval na sociálnych sieťach: Médiá ma kritizujú za stiahnutie vojsk zo Sýrie

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Carolyn Kaster)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump sa posťažoval, že médiá kritizujú jeho rozhodnutie o stiahnutí amerických síl zo Sýrie, pričom podľa vlastných slov len plní svoj predvolebný sľub, že ukončí americkú angažovanosť v "nekonečných vojnách". Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

"Som jediný  človek v Amerike, ktorý môže povedať: 'Privádzam domov naše skvelé jednotky, a to víťazné', a aj tak ma tlač očierňuje," napísal v pondelok na Twitteri americký prezident. "Ale nepáčilo by sa im ani to, ak by som naveky zotrvával v nekonečných vojnách," dodal.

Trump 19. decembra na Twitteri oznámil, že zo Sýrie bude stiahnutých všetkých približne 2000 príslušníkov pozemných síl s tým, že tento proces sa už začal. Prezident Trump svoje rozhodnutie zdôvodnil tým, že sa už sa podarilo naplniť cieľ americkej vojenskej prítomnosti v Sýrii - porážku extrémistickej organizácie Daeš.

Od tohto kroku sa ho údajne do poslednej chvíle pokúšali odradiť predstavitelia Pentagónu a americkej armády. Trumpovo rozhodnutie stiahnuť americké sily zo Sýrie bolo jedným z dôvodov odstúpenia ministra obrany Jima Mattisa, ktorý je 31. decembra posledný deň vo funkcii. 

Viac o téme: Donald TrumpWashingtonSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu