Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Horor na strednej škole: Dievčinu (†16) zastrelil jej expriateľ (31) pred očami spolužiakov

Humeyra Özová a Bekir E. Zobraziť galériu (2)
Humeyra Özová a Bekir E. (Zdroj: Facebook)

AMSTERDAM - Holandskom otriaslo zastrelenie 16-ročného dievčaťa v bicyklárni Rotterdamskej strednej školy. V súvislosti s činom bol zatknutý 31-ročný muž, s ktorým sa obeť údajne rozišla. Obaja pochádzajú z komunity holandských Turkov, informovala BBC.

Brutálna vražda v tichej dedinke na Balkáne: FOTO Muž popravil svoje tri deti, jeho známy tuší motív

Študenti, učitelia a rodiny v Rotterdame sú šokovaní. Humeyra Özová bola zastrelená v bicyklárni strednej návrhárskej školy krátko po skončení utorkového vyučovania.

Horor na strednej škole:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Google View)

Priatelia dievčaťa tvrdia, že Humeyra sa pred časom rozišla s mužom, ktorý bol zatknutý, a že sa sťažovala na vyhrážanie z jeho strany. Polícia potvrdila, že dievča sa s podozrivým poznalo, ale neposkytla ďalšie podrobnosti.

Spomínanú strednú školu navštevuje asi 300 študentov a niektorí z nich boli v čase streľby v bicyklárni a videli, čo sa stalo.

Humeyra Özová sa podľa holandských médií s podozrivým Bekirom E. spoznala pred dvoma rokmi prostredníctvom facebooku a cez sociálnu sieť tiež vzťah ukončila.

"Jej rodina si dokonca išla pohovoriť s jeho rodinou. Hovorili, že je príliš mladá," povedal webu Volkskrant príbuzný obete. Podľa priateľov dievča kvôli hrozbám do školy sprevádzal otec.

Prokuratúra uviedla, že podozrivý bol nedávno odsúdený za nespresnený čin a bol v podmienke. Školu navštívil aj turecký konzul Aytac Yilmaz.

Viac o téme: ŠkolaStreľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu