Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dvojhodinový let v Rusku sa zmenil na pekelnú saunu: VIDEO Pasažieri sa báli, že sa uvaria

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube/E1.RU - резервный канал)

NOVOSIBIRSK - Pasažieri nedeľňajšieho letu z Novosibirska do Jekaterinburgu zažili skutočné peklo. Kým najprv mrzli v autobuse s otvorenými dverami, ktorý ich mal priviezť ku stroju, v mínus 25 stupňoch Celzia, po nastúpení zistili, že ich čaká ešte väčší extrém. V dôsledku pokazenej klimatizácie dosahovala teplota na palube plus 40 až 50 stupňov. Napriek výhradám nešťastných, nahnevaných a nervóznych cestujúcich sa posádka Siberian Airlines rozhodla aj tak vzlietnuť.

Muž sa vracal domov z Thajska: Keď zbadal svojho suseda v lietadle, nastala nočná mora

Podľa správ The Siberian Times peripetie ľudí na letisku Tolmačevo sa začali už pri termináli, keď autobusár nechal otvorené dvere a odmietal ich zatvoriť aj napriek ich žiadostiam. Tvrdil, že čaká na omeškaného cestujúceho a vo svojom rozhodnutí zostal neoblomný, hoci teplota vonku dosahovala mínus 25 stupňov.

Dvojhodinový let v Rusku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/E1.RU - резервный канал)

Pasažieri sa teda určite potešili, keď sa konečne mohli presunúť do lietadla, no tam ich čakalo ešte horšie prekvapenie. Teplo ako v saune a smrad z prepálených drôtov. Jedným zo svedkov bol aj spevák Vladimir Šachrin, ktorý uviedol, že keď priložil ruku k miestu, odkiaľ prúdil vzduch z klimatizácie, mal pocit, že sa varí.

Niet sa preto čo čudovať, že cestujúci sa začali sťažovať ešte počas toho, ako lietadlo Embraer 170-E70 stálo na dráhe. Boli pobúrení a báli sa, že by to mohlo byť nebezpečné. Podľa Šachrina nechceli odletieť, keďže stroj nebol v poriadku a žiadali, aby mohli okamžite vystúpiť.

Dvojhodinový let v Rusku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/E1.RU - резервный канал)

Kapitán pripustil, že majú problémy s klimatizáciou, ale trval na tom, že to pre pasažierov nepredstavuje žiadne riziko. Ľudí upokojoval tým, že po štarte sa všetko dá do poriadku a teplota na palube bude opäť normálna. Spočiatku vraj mal pravdu, ale po niekoľkých minútach letu dochádzalo opäť k dramatickému prehrievaniu.

Podľa speváka sa dvom ženám urobilo tak zle, že ich museli presunúť na miesta pre posádku a dať im na čelo mokré uteráky. "Pasažieri boli v strašnom stave," tvrdí Šachrin. Dve hodiny po vystúpení v Jekaterinburgu jeden z cestujúcich opísal let ako peklo. "Takýto strašný let som ešte nikdy nezažil," vyjadril sa podobne aj Šachrin. Prípadom sa už zaoberá ruský vyšetrovací výbor.

Mladík letel do Egypta a po pristátí urobil veľkú chybu: Skončil v cele, rodina má o neho strach

Hovorkyňa Siberian Airlines sa vyjadrila, že špecialisti teraz skúmajú lietadlo, aby odhalili príčinu problémov. "Môžem iba potvrdiť, že počas letu bola na palube vysoká teplota," dodala.

Viac o téme: LietadloKlimatizácieSiberian Airlines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu