Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Posádka neverila vlastným očiam: VIDEO Zrazu sa na auto z oblohy zrútil zvláštny tvor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Plameniak, ktorý mal namierené prezimovať do Arábie, odpadol od kŕdľa a nabral zlý smer. Pri prelete Sibírou bol natoľko skrehnutý, že sa zrútil priamo na auto na diaľnici pri meste Kemerovo. Posádka vozidla premrznutému plameniakovi poskytla azyl najprv vo vyhriatom aute a potom pri radiátore v kúpeľni svojho bytu, uviedli ruské médiá.

Chlapec (†16) obetoval život: Záchrana bratranca (13) pred útokom medveďa, krutá smrť v pazúroch

Odborníci sa domnievajú, že plameniak vzlietol s celým kŕdľom od jazera Tengiz v Kazachstane, ale počas 3400 kilometrov dlhej cesty na Arabský polostrov sa oddelil a namiesto na juhozápad sa vydal na severovýchod. Zlým smerom uletel asi 1300 kilometrov, než ho mráz donútil k "núdzovému pristátiu" na kapote auta, uviedol denník The Siberian Times.

Záchrankyňa Ljudmila Karabanovová sa domnieva, že s migráciou zvierat sa dejú čudné veci, možno vinou dlhej a nezvyčajne teplej jesene. "Na Sibíri sa zvyčajne vyskytujú len medvede a zase medvede - a teraz nám tu v zime lietajú plameniaky," zažartovala. Expertka Irina Voroncovová však upozornila, že chyby nerobia len ľudia, ale aj plameniaky: "Občas sa stane, že vták nie je dosť silný, ale je zvedavý, a tak sa vydá zlým smerom."

Plameniaka sa neskôr ujali mladí ochrancovia prírody v Novokuznecku. "Bohužiaľ, nie sme schopní sa o neho dlhodobo postarať. Kontaktovali sme pracovníkov v prírodnej rezervácii, ktorým nášho neočakávaného hosťa počas týždňa odovzdáme," uviedol člen mládežníckeho klubu. "Je zdravý, má veľkú chuť do jedla a hrdo si vykračuje v našich priestoroch," dodal o súčasnej kondícii plameniaka.

Viac o téme: ZimaPlameniakSibírKemerovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu