Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Chlapec (†16) obetoval život: Záchrana bratranca (13) pred útokom medveďa, krutá smrť v pazúroch

(Zdroj: YouTube/Новости Камчатки - Кам 24, Getty Images)

KAMČATKA - Rodion Burakov (†16) obetoval vlastný život, aby zachránil svojho bratranca Borisa (13). Keď na nich vo východnom Rusku zaútočil medveď, tínedžer sa snažil odlákať jeho pozornosť od mladšieho príbuzného a utekal hlbšie do lesa. Borisovi sa síce potom podarilo privolať pomoc, ale na záchranu Rodiona už bolo neskoro. Šelma ho zabila, roztrhala a zahrabala.

Na Mareka (32) zaútočil 200-kilový diviak: FOTO Vyrútil sa naňho z húštiny, prebodol ho klami

Podľa informácií The Siberian Times tínedžeri boli v saune vzdialenej 14 km od ich dediny Lazo na poloostrove Kamčatka. Keď sa vracali späť domov cez lesný chodník, cestu im skrížil medveď hnedý. Zaútočil na mladšieho z dvojice Borisa, no Rodionovi sa podarilo strhnúť pozornosť na seba, keď pred ním začal utekať.

Vystrašený Boris zalarmoval hasičov, ktorí sa spolu s lovcami a záchranármi ponáhľali na označené miesto. Bohužiaľ, prišli neskoro. Predátor mladíka zabil a časti tela zahrabal pod napadané lístie a vetvy. Trojročného medveďa našli, ako si stráži svoju korisť. Zviera zastrelili.

Rodionovi kamaráti na jeho pamiatku zverejnili video so spoločnými zábermi.

Hovorca ruského vyšetrovacieho výboru, ktorý incident skúma, povedal, že 13-ročný mladík stihol uniknúť a nahlásiť útok. "Starší tínedžer zomrel v pazúroch medveďa pri ochrane svojho bratranca," vysvetlil. Utrpel smrteľné zranenia, vrátane otvorenej zlomeniny lebky, odtrhnutých dolných končatín a čiastočne odtrhnutých horných končatín.

Miestni obyvatelia a médiá chvália Rodiona ako hrdinu pre jeho nesebecký čin. Očakáva sa, že dostane cenu za výnimočnú statočnosť in memoriam. Boris skončil v nemocnici, ale jeho život nie je v ohrození.

Viac o téme: Medveďútok Kamčatka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu