Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nezvyčajný krok Melanie Trumpovej: Verejne vyzvala na prepustenie poradkyne Bieleho domu

Melania Trumpová Zobraziť galériu (2)
Melania Trumpová (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Rourke)

WASHINGTON - Americká prvá dáma Melania Trumpová urobila nezvyčajný krok, keď verejne vyzvala na prepustenie vysokopostavenej predstaviteľky Rady pre národnú bezpečnosť (NSC) v Bielom dome. V utorok o tom informovala tlačová agentúra AP.

Po správach šíriacich sa v utorok, že prezident Donald Trump sa rozhodol odvolať Miru Ricardelovú z NSC, vydala hovorkyňa prvej dámy vyhlásenie v znení: "Postoj úradu prvej dámy je, že (Ricardelová) si už nezaslúži česť slúžiť v tomto Bielom dome." Ricardelová je zástupkyňou poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Johna Boltona.

Donald Trump s Mirou Ricardelovou.
Zobraziť galériu (2)
Donald Trump s Mirou Ricardelovou.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

Denník Wall Street Journal informoval, že personál prvej dámy a Ricardelová sa dostali do sporu počas októbrovej návštevy Trumpovej v Afrike pre také záležitosti ako miesta na sedenie v lietadle a požiadavky využívať prostriedky rady.

Ricardelová sa v utorok spolu s prezidentom Trumpom zúčastnila v Bielom dome na obrade pri príležitosti Díválí, päťdňového hinduistického sviatku svetiel. Neoddeliteľnou súčasťou slávností je zapaľovanie malých hlinených lampičiek (dijas) naplnených olejom, ktoré symbolizujú víťazstvo dobra nad zlom.

Viac o téme: Melania TrumpováMira Ricardelová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu