Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Melania Trumpová prežila v lietadle drámu: Požiar na palube, muselo núdzovo pristáť

Melania Trumpová
Melania Trumpová (Zdroj: SITA/AP Photo/Luca Bruno, Pool, File)

WASHINGTON - Lietadlo s prvou dámou Spojených štátov Melaniou Trumpovou muselo v stredu núdzovo pristáť po tom, ako sa na jeho palube objavili kúdoly dymu. Informovala o tom agentúra AP.

Stroj sa vrátil na leteckú základňu Joint Base Andrews v dôsledku "technického problému". Novinári cestujúci s manželkou amerického prezidenta Donalda Trumpa videli asi desať minúť po štarte smerovať člena ochranky do prednej časti lietadla. Podľa správ spravodajskej televízie Sky News bolo vidieť dym a cítiť spáleninu.

Lietadlo bolo vo vzduchu približne desať minút, keď začal vychádzať dym z kabínky pilota. Okamžite sa k nej rozbehli pracovníci bezpečnostnej služby, personál lietadla rozdal cestujúcim vlhké ručníky, ktoré si museli priložiť na ústa. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. 

"Všetci sú v poriadku a každý je v bezpečí," povedala Trumpovej hovorkyňa Stephanie Grishamová po tom, ako sa lietadlo vrátilo späť na základňu. Trumpová smerovala do Filadelfie, kde sa mala v miestnej nemocnici stretnúť s rodinami detí vystavených v lone matky opiátom. Trumpová nakoniec do Philadelphie odletela iným lietadlom.

Viac o téme: LietadloNúdzové pristátieMelania Trumpová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu