Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bývalý ukrajinský premiér Azarov: Ukrajina sa neodváži spustiť v Donbase rozsiahly konflikt

(Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Yermochenko)

KYJEV - Kyjevské úrady sa len ťažko odvážia spustiť v Donbase masívny konflikt, keďže by to viedlo k pádu ukrajinského režimu. Vyhlásil to v stredu bývalý ukrajinský premiér Mykola Azarov na tlačovej konferencii venovanej súčasnej situácii v jeho krajine, informuje agentúra TASS.

"Som si istý, že ani Američania, ani terajší kyjevský režim sa neodvážia spustiť rozsiahly konflikt v Donbase, znamenalo by to totiž koniec tejto vlády. Domnievam sa však, že provokácie, ktoré Kyjev neustále robí, sa môžu opakovať," vyhlásil Azarov. Komentujúc rozhodnutie ukrajinského prezidenta Petra Porošenka predložiť v parlamente návrh zákona o rozšírení osobitného štatútu Donbasu, ukrajinský expremiér uviedol, že prijatie danej legislatívy by nezmenilo nič.

"V skutočnosti daný zákon platí od roku 2014. Viete uviesť jedinú jeho časť, ktorú Kyjev dodržiava? Je výmyslom, že Ukrajina chce využiť Francúzov a Američanov, ktorí vyzývajú Kyjev, aby aspoň formálne podporoval uplatňovanie minských dohôd. Preto som presvedčený, že rozšírením zákona o osobitnom štatúte Donbasu sa iba ťažko niečo zmení," zakončil.

Viac o téme: Konflikt UkrajinaMykola AzarovDonbas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu