Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalších šesť mesiacov: Európska únia trestá Rusko predĺžením sankcií

EÚ predĺžila sankcie voči Rusku.
EÚ predĺžila sankcie voči Rusku. (Zdroj: SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias)

BRUSEL - Európska únia vo štvrtok o ďalších šesť mesiacov predĺžila sankcie proti ruským úradníkom, poslancom a vojenským dôstojníkom, ktorých Brusel viní zo zasahovania do vnútorných záležitostí Ukrajiny.

Predstavitelia Rady EÚ potvrdili, že sankcie v podobe zmrazenia majetku a zákazu vycestovania do krajín EÚ budú predĺžené do 15. marca 2019. Dôvodom predĺženia reštrikčných opatrení, ktoré sa týkajú 155 fyzických osôb a 44 právnych subjektov, je, že nedošlo k odstráneniu dôvodov, ktoré viedli k zavedeniu sankcií. 

Osoby a organizácie na "čiernom zozname" EÚ, medzi ktorými sú aj osoby žijúce na Kryme, čelia obvineniu z aktivít, ktoré "podkopávajú alebo ohrozujú územnú celistvosť, zvrchovanosť a nezávislosť Ukrajiny".

EÚ uložila sankcie proti Rusku po tom, ako v roku 2014 došlo k nelegálnej anexii Krymského polostrova. Únia odmieta uznať ruskú vládu nad Krymom. EÚ okrem toho zaviedla aj ekonomické sankcie voči Rusku zamerané na konkrétne sektory ruskej ekonomiky. Tie sú v platnosti do 31. januára 2019.

Viac o téme: SankciePredĺženieRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu