Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Komplikácie počas pracovnej cesty do USA: VIDEO Minúty strachu v Rašiho lietadle

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

PITTSBURGH - Vládny špeciál, ktorým letel minulú sobotu podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši na pracovnú cestu do Spojených štátov amerických, mal technické problémy. Potvrdil to samotný vicepremiér, ktorý bol o situácii informovaný.

„Počas letu do Spojených štátov sa vyskytol menší technický problém v oblasti jedného zo skiel na lietadle. Našťastie išlo o problém, ktorý nebolo treba riešiť núdzovým pristátím,“ povedal Raši. Piloti ho ako vedúceho delegácie informovali. „Postupovalo sa presne podľa manuálu a všetko prebehlo v poriadku,“ doplnil.

Richard Raši, lietadlo

Problém delegácii skomplikoval situáciu, keďže sa mala špeciálom presúvať z New Yorku do Pittsburghu. Delegácia tak zvolila náhradné riešenie, aby stihla rokovanie s najvyšším vedením spoločnosti U. S. Steel.

Prasklo jedno zo skiel

 Počas letu do USA sa vyskytol menší technický problém, prasklo jedno zo skiel. „Nakoľko z dôvodu bezpečnosti letovej prevádzky je sklo viacvrstevné, posádka pokračovala ďalej v lete do Newarku,“ informoval tačový odbor ministerstva vnútra. Na danom letisku posádka Leteckého útvaru MV SR sklo vymenila, a tak je v súčasnosti všetko v poriadku, dodal rezort.

Lietadlo by už podľa Rašiho informácií malo byť opravené. „Verím, že sa domov dostaneme tak, ako sme plánovali,“ podotkol. Vicepremiér odcestuje späť na Slovensko v sobotu 21. júla. Prílet je plánovaný v nedeľu dopoludnia. Raši je na pracovnej návšteve, počas ktorej vystúpil na pôde Organizácie spojených národov, kde predstavil prvú dobrovoľnú správu o tom, ako bude Slovensko plniť ciele udržateľného rozvoja. Zároveň absolvoval viaceré stretnutia vrátane schôdzky s najvyšším vedením U. S. Steel v Pittsburghu.

Viac o téme: LietadloPracovná cestaRichard RašiSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu