Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rodinná dráma v Nemecku: Ohavné detaily vraždy, muž dobodal ženu aj deti a vyskočil z balkóna

K tragédii došlo v tomto bytovom dome. Zobraziť galériu (3)
K tragédii došlo v tomto bytovom dome. (Zdroj: profimedia.sk)

ANSBACH - Nemecký mestom Gunzenhausen v utorok otriasla násilná smrť ženy a jej troch detí. Dnes tamojšia polícia prezradila bližšie informácie o hroznom prípade. Za vyvraždením rodiny s ruskými koreňmi má stáť otec Georg K. (31), ktorý po dobodaní svojej manželky Olesije (†29), dcérky Anastasie (†3) a synčekov Dimu (†7) a Maikela (†9) vyskočil z balkóna bytu na treťom poschodí a utrpel vážne zranenia. Na muža, ktorý po operácii leží v nemocnici, bol vydaný zatykač pre štvornásobnú vraždu.

Neospravedlniteľná krutosť muža v Nemecku: Zavraždil syna (†6) a ďalších dvoch ľudí, doživotie

Podľa policajných zistení chcela Olesija odísť od manžela pravdepodobne kvôli tomu, že rodinu týral. Päť dní pred tragédiou mal zbiť svojich synov, do bytu vtedy prišla polícia a ona sa aj s deťmi odsťahovala ku svojej sestre do Ansbachu. Jej manžel Georg musel odovzdať kľúč od bytu a bol mu uložený zákaz kontaktu s rodinou.

V nedeľu sa však Olesija s deťmi do bytu vrátili bez toho, aby o tom upovedomili políciu. Nemecké médiá informovali, že v pondelok o pol tretej ráno sa muž opäť objavil pred domom a chcel hovoriť s manželkou, aby mu dala jeho pracovné oblečenie. Vystrašená žena si privolala na pomoc brata, ktorý u nej aj prespal. Spoločne sa dohodli, že Georg si môže prísť po veci v utorok a brat mu ich znesie na ulicu.

Pohrebná služba odváža zavraždených
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Matthias Merz)

Podľa Suddeutsche Zeitung sa otec o 5.36 h ozval, že tam o chvíľu príde, a tak brat zišiel pred dom, zapálil si cigaretu a čakal na neho. Nevedel však, že jeho švagor sa už dávno ukrýva na chodbe medzi štvrtým a piatym poschodím. Odtiaľ mal dobrý výhľad na celú situáciu. Dnu sa zrejme dostal vo chvíli, keď jeden z obyvateľov odchádzal do práce.

Keď sa ubezpečil, že je švagor preč, zišiel k dverám, ktoré boli podľa polície poškodené, resp. nie stopercentné bezpečné a podarilo sa mu dostať dnu. Po zhruba piatich minútach čakania zrazu brat začul hluk, ktorý ho upozornil, že sa niečo deje a vybehol späť do bytu. Dvere boli otvorené a on uvidel švagra, ako drží veľký mäsiarsky nôž a obe ruky má od krvi. Otec rodiny sa mal potom rozbehnúť na balkón a skočiť do prázdna. Pri páde z tretieho poschodia si zlomil panvu a došlo k pneumotoraxu.

Miesto beštiálnej vraždy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Matthias Merz)

Deti boli zabité vo svojich izbách pravdepodobne v spánku. Zbraňou má byť nôž, ktorý si Georg kúpil pred činom. Našiel sa pred domom vedľa vážne zraneného podozrivého, ktorý kvôli svojmu zdravotnému stavu nemohol byť dosiaľ vypočutý. Lekári ho udržujú v umelom spánku. Polícia a prokuratúra majú v motíve vraždy jasno. Podľa nich konal muž zákerne s úmyslom pomstiť sa žene, ktorá sa od neho chcela odlúčiť. Masaker mal pritom trvať iba dve minúty a vrah využil moment prekvapenia.

Viac o téme: DetiVraždaManželkaGunzenhausen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu