Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma v Hnúšti: Päťročný chlapček vypadol z balkóna, preváža ho vrtuľník

(Zdroj: topky)

HNÚŠŤA - Stredne ťažké poranenia utrpel päťročný chlapček, ktorý v stredu popoludní vypadol z balkóna na prvom poschodí paneláka v Hnúšti – Likieri v okrese Rimavská Sobota. Jeho stav si vyžiadal prevoz vrtuľníkom do nemocnice v Banskej Bystrici.

„Záchranársky vrtuľník pristál na futbalovom ihrisku, kde si lekárka leteckých záchranárov prevzala od rýchlej lekárskej pomoci 5-ročné dieťa, ktoré spadlo z výšky približne štyroch metrov. Utrpelo poranenie hlavy, chrbtice a dolných končatín. Leteckí záchranári chlapčekovi potom doplnili potrebnú liečbu. Na umelej pľúcnej ventilácii bol vo vážnom stave letecky prevezený do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petry Kováčikovej sa chlapček pred pádom údajne naťahoval z balkóna za slivkou. „Bol doma len so súrodencami, podľa našich informácií bolo doma celkovo päť detí, z toho najstaršie 15-ročné dievča. V súčasnosti preverujeme bližšie okolnosti jeho pádu,“ dodala Kováčiková.

Viac o téme: DieťaPád z oknaVrtuľník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu