Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zmlátený čašník z Prahy prehovoril: Po útoku cudzincov krvácal do mozgu, čaká ho náročná operácia

Jeden z obvinených Zobraziť galériu (4)
Jeden z obvinených (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Čašník Miroslav, ktorého si v sobotu v Prahe podala partia Holanďanov po upozornení, že na terase reštaurácie nemôžu piť vlastný alkohol, sa pomaly zotavuje. Podľa jeho kamaráta, ktorý k nemu má ako jediný prístup, je jeho stav stále vážny, ale už nie je v ohrození života. "Veľmi pozitívne vnímam ja i rodina prácu polície a naozaj sme vďační ako verejnosti, tak médiám," uviedol Miroslav pre MF Dnes. Svoj boj však ešte nevyhral, čaká ho ďalší komplikovaný chirurgický zákrok.

Nabúchaní cudzinci, ktorí terorizovali Prahu, poriadne narazili: FOTO Koniec sladkého život

"Či sú tresty dostatočné, nie je v tejto chvíli na programe dňa. Prioritou je skoré uzdravenie," uviedol ku štvrtkovému verdiktu súdu Miroslav, ktorý leží na jednotke intenzívnej starostlivosti vo Všeobecnej fakultnej nemocnici v Prahe.

Zmlátený čašník z Prahy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Prvé dva dni ležal Míra v umelom spánku s krvácaním do mozgu. V súčasnej dobe je pri vedomí, jeho stav je ale vážny, avšak nie je priamo ohrozený na živote," informoval jeho kamarát a bývalý kriminalista Jiří Brych, ktorý čašníkovi tlmočil otázky MF Dnes.

Zmlátený čašník z Prahy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Miroslav, ktorý pracuje v reštauráciách od pätnástich rokov, na polícii ešte nevypovedal. Nerieši ani to, či by sa dnes zachoval inak ako v osudnú chvíľu. "Rodina je samozrejme v šoku, nikto nič také nečakal. Riskovať život a zdravie nikdy nepatrilo do úloh jeho pracovného života. Keď ste policajtom či hasičom, tak vy i vaša rodina počítate s možným bezpečnostným rizikom, ale profesionál v gastronómii nič také v popise práce nemá a ani nie je na nič také pripravený," dodal Brych.

Bitka v Prahe

Hovorca nemocnice sa pre iRozhlas vyjadril, že muža čaká dentálna chirurgická operácia, pretože má mnohopočetné poranenia tvárového skeletu. Ide o veľmi náročný zákrok a pacienta ešte len čakajú vyšetrenia, ktoré ukážu, kedy bude môcť operácie podstúpiť a o aké druhy operácií konkrétne pôjde. Doba hospitalizácie bude ešte "relatívne dlhá".

Zmlátený čašník z Prahy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram)

Trom Holanďanom obvineným z výtržníctva vo štvrtok pražský súd uložil osemmesačné podmienky a vyhostil ich na päť rokov z krajiny. Dvoch mužov, ktorých polícia považuje za hlavných páchateľov, súd poslal do väzby. Zostávajúci dvaja Holanďania, ktorých polícia neobvinila, sú podľa denníka De Telegraaf už späť vo vlasti. Holandský minister zahraničia Stef Blok uviedol, že sa pri pohľade na zábery útoku hanbí.

Viac o téme: ČašníkCudzinciSúd útok MarokoPrahaIránHolanďania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu