Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Cudzinec z útoku na čašníka v Prahe prehovoril: Armin (28) si sype popol na hlavu a núka odškodné

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Polícia ČR)

ROTTERDAM/PRAHA - Jeden z Holanďanov, ktorí v apríli surovo zbili v centre Prahy čašníka, sa za čin svojej obeti ospravedlnil a ponúkol jej odškodné počas rekonvalescencie. Podľa webu NLTimes.nl sa s tým páchateľ Armin N. (28) zveril holandskému denníku Algemeen Dagblad. Útočník v českej väzbe čaká na súd.

Čašník, ktorého zbili cudzinci v Prahe, pred kamerami: Jeden kopanec a nemusel som tu byť

"Chcem tým listom vyjadriť ľútosť nad incidentom a osobne sa zaň ospravedlniť, aj za hanbu, ktorú priniesol Holandsku a ľuďom doma," napísal Armin N. vo zverejnenom texte. Podľa neho bolo "veľmi nešťastné", v čo sa zvrhlo to, čo malo byť pôvodne rozlúčkou so slobodou pre jedného z členov skupiny.

Cudzinec z útoku na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Cudzinec z útoku na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Myslím, že hovorím za všetkých, keď poviem, že nikto z nás neplánoval biť sa v cudzej krajine," upozornil. "Prial by som si vrátiť čas, ale tak to, bohužiaľ, nefunguje," dodal Armin N. s tým, že jeho jedinou prioritou je teraz podporiť obeť, kým sa plne nezotaví. "Tiež mám v úmysle finančne podporiť rodinu obete," uzavrel podľa NLTimes.nl.

Incident sa stal 21. apríla pri obchodnom centre Quadrio. Čašník skupinu siedmich mužov upozornil, že na terase reštaurácie nemôžu popíjať vlastný alkohol. Útočníci ho zvalili na zem, začali ho biť päsťami a kopali do neho. Keď zostal bezvládne ležať na zemi, z miesta utiekli. V nemocnici sa napadnutý muž prebral až po niekoľkých dňoch. Prekonal dve operácie.

Bitka v Prahe

Holanďanov zadržali policajti niekoľko dní po útoku na pražskom letisku, päť obvinili a zvyšných dvoch prepustili s tým, že sa konflikt snažili skôr upokojiť. Trom obvineným uložil Obvodný súd pre Prahu 1 trestným príkazom osemmesačné podmienky, na päť rokov ich tiež vyhostil z krajiny.

Cudzinec z útoku na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram)

Zvyšných dvoch, ktorých polícia považuje za hlavných aktérov napadnutia, poslal súd do väzby. Armin N. a jeho brat Arash čelia obvineniu z výtržníctva a z ťažkého ublíženia na zdraví, za čo im hrozí až desať rokov väzenia. Súd s nimi by mal začať podľa Algemeen Dagblad v septembri.

Viac o téme: PrahaČašníkútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu