Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Český sudca obvinený z korupcie: Trvám na tom, že žiadne peniaze som nikdy nevzal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

PRAHA - Suspendovaný sudca Vrchného súdu v Prahe Ivan Elischer, ktorého polícia obvinila z korupcie, zaslal v piatok vyhlásenie pre denník Právo, v ktorom obvinenie popiera.

"Nikdy som žiadne úplatky nevzal, ani som sa nikdy nedopustil ničoho nezákonného," cituje server z vyhlásenia. Sudca už predtým podal sťažnosť proti svojmu obvineniu. Obvodný súd pre Prahu 4 na Elischera uvalil 15. marca vyšetrovaciu väzbu. 

Vo svojom vôbec prvom vyhlásení od zadržania sudca podľa serveru Novinky.cz  ďalej napísal: "Môžem iba prehlásiť, že žiadne peniaze pochádzajúce z údajnej trestnej činnosti sa nikde nenašli a ani nemohli, pretože som žiadne peniaze nikdy neprevzal".

Ani policajné odpočúvania z budovy súdu či jeho telefonátov vraj nedokumentujú žiadne odovzdanie finančných prostriedkov. Sudca, ktorý v stredu opustil väzobnú celu, ešte informoval o korektnom a profesionálnom postupe príslušníkov polície pri jeho zadržaní 13. marca a následnej domovej prehliadke. Najvyššie postavenému českému sudcovi v histórii obvinenému políciou hrozí v prípade potvrdenia viny súdom až 12 rokov za mrežami.

Viac o téme: SudcaKorupciaObvinenie Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu