Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

VIDEO V sídle YouTube sa strieľalo, útočníčka je mŕtva

Streľba v sídle spoločnosti YouTube Zobraziť galériu (4)
Streľba v sídle spoločnosti YouTube (Zdroj: SITA/AP/Jeff Chiu)

LOS ANGELES - Americká polícia zasahovala proti strelkyni v kalifornskom sídle internetovej spoločnosti YouTube. Nemocnice v okolí potvrdili, že v súvislosti so streľbou prijali približne desiatku ľudí, uviedla televízia CBS News.

Podľa niektorých zamestnancov bolo vnútri budovy počuť najmenej desiatku výstrelov, ľudí polícia evakuovala. Svedok citovaný zmienenou televíznou stanicou opísal, že streľba začala priamo vnútri sídla najväčšieho svetového videoportálu a že strelec zasiahol najmenej troch ľudí.

Podľa šéfa polície v San Brune Eda Barberiniho strelcom mala byť žena, ktorá po čine zrejme proti sebe obrátila zbraň. Ako povedal novinárom, zranení mali byť minimálne štyria ľudia, stav jedného zo zranených, 36-ročného muža, je kritický. Motív činu ani identita pravdepodobnej páchateľky nie sú známe, podľa policajných funkcionárov však minimálne jedného z postrelených poznala, uvádza CNN.

 „Keď som bol pri svojom stole, počul som výstrely a videl ľudí utekať. Teraz som zabarikádovaný v miestnosti so spolupracovníkmi," napísal na Twitteri jeden zo zamestnancov Vadim Lavrusik. O štvrť hodiny neskôr dodal, že už boli s kolegami evakuovaní.

Ako uviedla ďalšia zamestnankyňa, ľudia sa usilovali dostať z budovy „ako najrýchlejšie to šlo". V momente streľby bola na konferenčnom hovore, kde jej šéf povedal, že v miestnosti, kde ľudia obedujú, bol postrelený minimálne jeden človek. „Zrazu bolo počuť hluk, zvuky, ľudí utekajúcich mimo miestnosti kde som bola. A kričiacich ľudí," povedala.

Polícia potvrdila, že proti strelcovi zasahuje, podrobnosti zatiaľ neuviedla. Zábery amerických televízií ukazujú desiatky policajných vozidiel v okolí budovy a desiatky evakuovaných ľudí. Sanitky prevážajú zranených do neďalekého San Francisca, kde ich podľa médií zatiaľ prijali najmenej dve nemocnice.

VIDEO V sídle YouTube
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/Shomari Stone)

Je za tým niečo viac

Incident, pri ktorom doposiaľ neznáma žena v sídle spoločnosti YouTube v americkom štáte Kalifornia postrelila v utorok troch ľudí a následne spáchala samovraždu, bude polícia vyšetrovať ako prípad domáceho násilia. Pre agentúru AP to uviedli dvaja príslušníci miestnej polície.

Obeťami streľby, ku ktorej došlo v utorok krátko popoludní miestneho času v sídle internetovej spoločnosti YouTube v kalifornskom meste San Bruno, sú 32-ročná žena, ktorá je vo vážnom stave; 27-ročná žena, ktorej stav je uspokojivý, a 36-ročný muž, ktorého stav je kritický, uviedol hovorca Zuckerbergovej sanfranciskej všeobecnej nemocnice, kam boli zranení po streľbe prevezení.

VIDEO V sídle YouTube
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/Shomari Stone)

Práve muž, ktorý pri streľbe utrpel najťažšie zranenia, bol médiami označený za životného partnera alebo priateľa podozrivej strelkyne. Tá po čine obrátila zbraň proti sebe a spáchala samovraždu. Podľa výpovede očitej svedkyne incidentu držala žena v ruke "obrovskú pištoľ" a na očiach mala slnečné okuliare. 

Totožnosť podozrivej ani to, či bola zamestnankyňou YouTubu, polícia nezverejnila. V centrále YouTubu, ktorý patrí spoločnosti Google, pracuje v San Brune približne 1700 ľudí. 

VIDEO V sídle YouTube
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/Shomari Stone)

Viac o téme: StreľbaYouTube
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu