Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dobré správy po streľbe v sídle YouTube: Stav hospitalizovaného muža sa zlepšuje

(Zdroj: SITA/AP/Jeff Chiu/Marcio Jose Sanchez/KGO-TV)

SAN FRANCISCO - Zdravotný stav obete najvážnejšie zranenej pri streleckom útoku v sídle spoločnosti YouTube v kalifornskom meste San Bruno z 3. apríla sa zlepšuje. Ide o 36-ročného muža. Vo štvrtok o tom informovali predstavitelia Zuckerbergovej všeobecnej nemocnice v San Franciscu.

Podľa nemocnice je muž stále hospitalizovaný, ale jeho stav sa zlepšil na dobrý. Po útoku v sídle YouTube odviezli do nemocnice so strelnými poraneniami celkovo troch ľudí. Dve ženy vo veku 32 a 27 rokov už prepustili.

Polícia informovala, že páchateľka útoku Nasim Aghdamová bola nahnevaná stratégiou a postupmi uvedenej spoločnosti na zdieľanie videí, lebo podľa jej slov "obmedzovala obsah videí". Aghdamová napokon podnikla strelecký útok v priestoroch spoločnosti YouTube a na konci sa postrelila a spôsobila si smrteľné zranenie, dodala tlačová agentúra AP.

Vyšetrovatelia v súčasnosti pracujú s niekoľkými motívmi, na základe ktorých sa žena rozhodla strieľať. Jedným z nich mohla byť práve jej nespokojnosť s politikou YouTube. Strelkyňa iránskeho pôvodu sa na základe informácii spravodajskej televízie Sky News sťažovala, že spoločnosť filtruje jej príspevky, a preto sa dostávajú len k malému počtu jej odberateľov.

Aghdamová mala na YouTube niekoľko kanálov, kde prispievala videami v angličtine, turečtine i v perzštine. Údajne mala len niekoľko tisíc odberateľov. Podľa polície používala na internete meno "Nasime Sabz".

O jej smrti krátko informovala aj iránska štátna televízia, keďže v krajine mala určitú maličkú sledovanosť. Aghdamová mala v perzštine kanál aj v odkazovej službe Telegram, ktorý sledovalo v Iráne približne 6000 používateľov, čo je málo v krajine, kde aplikáciu údajne využíva približne 40 miliónov ľudí. Obyvatelia Iránu vyjadrili ľútosť a šok nad tým, že Aghdamová sa uchýlila k zabíjaniu iných.

Viac o téme: StreľbaYouTubeSan Bruno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu