Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prevádzačstvo sa nevypláca: Podozrivému Ukrajincovi a Turkovi hrozia roky za mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

ĽUBĽANA - Dvoch podozrivých z prevádzačstva zadržala v stredu polícia na severovýchode Slovinska. Stalo sa tak po havárii dodávky s rakúskym evidenčným číslom, ktorá ilegálne prepravovala z Chorvátska do Slovinska - podľa spresnených informácií - celkovo 17 občanov Pakistanu a dvoch Nepálcov.

Ukrajinec (29) sedel za volantom vozidla v čase nehody a následne sa neúspešne pokúsil o útek. O deväť rokov staršieho Turka s povolením na pobyt v Rakúsku zadržali v inom vozidle s rakúskym evidenčným číslom neďaleko miesta nehody. 

Obaja poputujú v krátkom čase pred vyšetrujúceho sudcu, vyplýva z informácií slovinských médií. Sú dôvodne podozriví, že ilegálne previedli na slovinské územie ľudí z cudziny. Platná slovinská legislatíva umožňuje za tento trestný čin sadzbu až do piatich rokov väzenia a pokutu.

Osem zranených pasažierov z havarovanej dodávky previezli po nehode do nemocnice v Murskej Sobote. Ich zranenia boli však len ľahké, takže medzičasom mohli nemocničné zariadenie opustiť, informovali tlačové agentúry APA a STA. Všetci zaistení migranti požiadali v Slovinsku o azyl, takže ich umiestnili v domove pre žiadateľov o azyl v Ľubľane.

Viac o téme: UtečenciPolícia PrevádzačstvoSlovinsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu