Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Grécki policajti a colníci našli pekný kúsok: Pri kontrole našli 530 kilogramov marihuany

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Grécki policajti a colníci zhabali na štátnej hranici s Albánskom 529 kilogramov marihuany. Drogu objavili pri kontrole karavanu. V súvislosti s nálezom zadržali dvoch albánskych občanov.

Od začiatku roka zaistili na západe Grécka a v oblasti južného Jadranu už rádovo tony uvedenej drogy, len vo viacerých nákladných vozidlách v prístavoch Patras a Igumenica sa našlo 1,5 tony tohto kontrabandu, pripraveného na prepravu do Talianska. Albánsko, Peloponézsky polostrov a ostrov Kréta sú považované za oblasti s najväčšou produkciou marihuany v Európe. Každoročne tam zhabú tony tejto drogy.

Srbská polícia zadržala vyše tony marihuany

Srbská polícia zadržala vyše tony marihuany a zatkla šiestich podozrivých obchodníkov s drogami. Informovala o tom dnes samotná polícia. Drogy boli ukryté v špeciálnych oddelených priestoroch v niekoľkých cisternových vozidlách a odhalili ich na severe Srbska.

Minister vnútra Nebojša Stefanovič ocenil zásah polície, označil ho za "pôsobivý" a uviedol, že ide o najväčší kontraband zadržaný pri jedinej policajnej akcii. Podľa odhadu polície má zásielka drog hodnotu približne štyri milióny eur. Marihuana bola balená v Kosove a smerovala do západnej Európy. Západný Balkán je kľúčovou prepravnou trasou drog pašovaných do Európy. Organizovaný zločin v tomto regióne prekvitá už od vojen zo začiatku 90. rokov minulého storočia.

Viac o téme: DrogyMarihuanaAlbánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu