Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rusko zasiahla epidémia: Choroba si vyžiadala prvú obeť, len 12-ročného chlapca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MOSKVA - Epidémia sneti slezinnej v Rusku si vyžiadala prvú obeť, keď tomuto akútnemu infekčnému ochoreniu podľahlo jedno z troch detí, u ktorých sa nákaza potvrdila. Informovala o tom dnes agentúra Interfax s odvolaním sa na tlačovú službu gubernátora Jamalsko-neneckého autonómneho okruhu (JANAO) na ruskej Sibíri s tým, že obeťou je 12-ročný chlapec.

Gubernátor JANAO Dmitrij Kobylkin ubezpečil, že úrady prijali opatrenia, aby zabránili šíreniu tejto choroby, známej aj ako antrax. Uviedol tiež, že nariadil prešetrenie liečby chlapca. Sneť slezinnú zistili v JAMAO u ôsmich ľudí vrátane troch detí. Interfax spresnil, že v okresnej nemocnici v Salecharde je momentálne hospitalizovaných 72 ľudí. Medzi nimi je aj 41 detí z jar-salinskej tundry, kde je ohnisko nákazy. 

Preventívnu liečbu dostáva 211 ľudí, medzi ktorými sú ľudia žijúci v tundre v mieste karantény a priľahlých oblastiach. Každú osobu s podozrivými príznakmi, napríklad nádchou či zmenami na koži, prevážajú do okresnej nemocnice Salecharde na pozorovanie. Karanténu v JANAO vyhlásili 25. júla v súvislosti s úhynom jeleňov na sibírsku slezinnú sneť.

Viac o téme: EpidémiaRuskoSneť slezinná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu