Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Sýrii zostrelili ruský vrtuľník: Všetci na palube zahynuli, zomreli ako hrdinovia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DAMAŠEK/MOSKVA - V sýrskej provincii Idlib bol dnes zostrelený transportný vrtuľník ruskej armády. Podľa oznámenia ruského ministerstva obrany bolo na palube pät ľudí. Hovorca Kremla Dmitrij Peskov povedal, že všetkých päť osôb z vrtuľníka zahynulo.

"Zomreli ako hrdinovia, pretože sa snažili držať vrtuľník v takej trase, aby minimalizovali počet obetí na zemi," povedal Peskov. Podľa bilancie agentúry AFP Rusko po dnešnom incidente stratilo v bojoch v Sýrii 18 ľudí. Agentúra AP napísala, že pre ruskú armádu ide o vôbec najtragickejšiu stratu v jednom dni.

Podľa ruskej agentúry Interfax boli na palube traja členovia posádky a dvaja vojaci. Ministerstvo obrany oznámilo, že vrtuľník Mi-8 bol zostrelený, keď sa účastnil humanitárnej operácie v Halabe a vracal sa na základňu ruskej armády v Sýrii.

Rusko do bojov v Sýrii vstúpilo na strane tamojšej vlády vlani na jeseň. Tento rok časť svojho letectva stiahlo, ale ruské lietadlá a vrtuľníky sa operácií stále účastnia. Minulý týždeň Rusko oznámilo, že spolu so sýrskou armádou zaháji humanitárnu operáciu v Halabe. V časti mesta ovládaného povstalcami sa ocitlo v obkľúčení a bez zásobovania pre 200 000 ľudí.

Peskov dnes povedal, že Rusko bude v boji proti medzinárodnému terorizmu ďalej bojovať na všetkých frontoch bez ohľadu na hrozby zo strany Daeš. Táto teroristická organizácia v nedelu vyzvala svojich členov k útokom v Rusku.

Viac o téme: ZostrelenieVrtuľník RuskoSýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu