Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zdrvujúca správa pre rodičov: FOTO Chlapčeka (†2) napadol v zábavnom parku aligátor, detaily smrti

Inkriminované jazero v parku na Floride Zobraziť galériu (3)
Inkriminované jazero v parku na Floride

FLORIDA - Pohotovostné zložky v americkom štáte Florida našli včera telo malého dieťaťa, ktoré v blízkosti zábavného parku Walt Disney World napadol v utorok aligátor. Potvrdili sa tak obavy, že dvojročný chlap z Nebrasky zomrel po tom, ako ho veľký plaz vtiahol do jazera.

Podľa vyjadrenia okresného šerifa Jerryho Demingsa, ktoré priniesla agentúra AP, našli potápači telo obete "úplne neporušené", a to menej ako 15 metrov od miesta, kde sa nešťastná udalosť odohrala. Nachádzalo sa v hĺbke približne 1,8 metra pod hladinou. Vzhľadom na mútnosť vody museli pri jeho hľadaní použiť sonar.

Zdrvujúca správa pre rodičov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TASR)

Záchranné tímy pátrali po dieťati takmer 20 hodín.  Aligátor zaútočil na dieťa v utorok večer miestneho času (v noci na dnes SEČ) vo chvíli, keď sa hralo tesne pri brehu. Chlapca sa vzápätí pokúsil zachrániť otec, ktorému sa ale nepodarilo syna z pazúrov plaza vytrhnúť. "Je tam piesková pláž a rodina na tom mieste skrátka odpočívala," uviedol miestny šerif Jerry Demings. "Čo viem, tak otec bol blízko a dieťa sa hralo vo vode asi tridsať centimetrov od brehu, keď sa aligátor objavil," povedal. Najskôr sa chlapca snažil zachrániť otec, ktorý potom privolal pomoc. Do záchrannej operácie sa rýchlo zapojil aj plavčík.

 

Aligátor meral podľa šerifa jeden až dva metre. Lovci počas pátrania chytili päť rôznych plazov, žiadne stopy po tom, že by niektorý z nich mal v čeľustiach dieťa, však neobjavili.

Hoci polícia a záchranári nasadili do pátrania vrtuľník, sonar a tím potápačov, dlhé hodiny sa im chlapca nájsť nepodarilo. Do akcie sa zapojilo šesť desiatok ľudí. Demings zhruba po 15 hodinách hľadania vyhlásil, že už nie je nádej na nájdenie živého dieťaťa. Ďalšie viac ako štyri hodiny trvalo, kým šerif oznámil, že telo objavili potápači. Podľa Demingse nebol chlapec aligátorom roztrhaný. Šerif identifikoval usmrtené dieťa ako Lanea Gravesa z obce Elkhorn v Nebraske

Zdrvujúca správa pre rodičov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TASR)

Incident sa stal pri lagúne Seven Seas, ktorá je súčasťou rozsiahleho Disneyho komplexu a ktorej maximálna hĺbka siaha do štyroch metrov. Ceduľa tú zakazuje kúpanie. Rodina pochádzajúce z Nebrasky, ktorá má tri deti, sa v čase nešťastia pohybovala pri hoteli Disney Grand Floridiana. Spoločnosť Disney uviedla, že ju udalosť hlboko zasiahla. Dnes navyše oznámila, že kvôli útoku uzatvára všetky pláže v orlandskom rezorte.

Viac o téme: DieťaAligátorFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu