Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tlak migrantov na maďarských hraniciach nepoľavuje: Zadržali takmer 400 narušiteľov

Maďari majú s migrantmi na hraniciach stále problém.
Maďari majú s migrantmi na hraniciach stále problém. (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ – Od minulého piatka do nedele zadržala polícia na území Maďarska 364 narušiteľov štátnych hraníc, informovalo agentúru MTI Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK).

V prvých týždňoch roka sa počet zadržaných narušiteľov hraníc pohyboval denne v priemere okolo desiatich, od februára však tento počet stúpol. Boli dni, keď policajti chytili vyše 200 cudzincov, veľkonočný pondelok dokonca 255. Minulý týždeň zasahovali policajné hliadky voči 666 ilegálnym migrantom, týždeň predtým ich bolo 572, píše ORFK na svojej internetovej stránke.

V tábore bodol Afganec svojho mladšieho krajana do brucha 

V otvorenom zbernom tábore pre migrantov v maďarskom meste Bicske bodol v nedeľu popoludní 20-ročný Afganec svojho o dva roky mladšieho krajana do oblasti brucha, informovala agentúru MTI polícia Fejérskej župy. Príslušníci zásahovej jednotky zadržali útočníka a predviedli na policajnú stanicu v Bicske. Afganec čelí trestnému stíhaniu za pokus o ťažké ublíženie na zdraví. O stave zraneného tínedžera ani o príčinách konfliktu polícia bližšie neinformovala.

Viac o téme: HraniceMaďarskoMigračná kríza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu