Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Poklad nacistov láka dobrodruhov aj zlodejov: Zlatá horúčka v Poľsku má prvú obeť (†39)!

V týchto tuneloch by sa mohlo ukrývať zlato Zobraziť galériu (2)
V týchto tuneloch by sa mohlo ukrývať zlato (Zdroj: SITA)

WALBRZYCH - Hľadanie údajných pokladov stálo život Poliaka, ktorý sa v utorok s dvoma kamarátmi vlámal do hrobky na cintoríne neďaleko Walbrzychu ležiaceho blízko českých hraníc. Táto oblasť, donedávna neslávne preslávená hlavne hospodárskou mizériou, sa v posledných týždňoch stala cieľom hľadačov vlaku naloženého cennosťami, ktorý tu vraj pred koncom druhej svetovej vojny ukryli nacisti.

V Poľsku vypukla zlatá horúčka: Muž lokalizoval obrovský poklad nacistov, ľudia sa zbláznili

Traja muži podľa portálu wyborcza.pl v noci na stredu vyvŕtali otvor v streche hrobky nemeckej podnikateľskej rodiny von Kramst, ktorá pred druhou svetovou vojnou patrila k najbohatším v Dolnom Sliezsku. Podľa miestnej legendy je plná pokladov. Keď zlodeji z hrobky vyliezali, jeden z nich spadol z niekoľkometrovej výšky a narazil hlavou do kovovej mreže. Zomrel na mieste.

Dvoch ostatných mužov zadržala polícia a obvinila ich zo zničenia hrobky a z toho, že neposkytli svojmu kamarátovi pomoc. Správca cintorína pripúšťa, že tento prípad môže súvisieť s hľadaním údajného nacistického vlaku. "Tí muži mohli v súvislosti s tým uveriť, že v hrobke niečo nájdu," povedal portálu denníka Rzeczpospolita správca.

 

Mieszkaniec województwa lubuskiego zginął po tym, jak wpadł do grobowca w Świebodzicach.

Posted by TVN24.pl on 9. september 2015

Správcovia lesov v okolí Walbrzychu sa sťažujú, že oblasť zažíva nájazd dobrodruhov, ktorí pátrajú po vlaku. Varujú, že zlatá horúčka môže viesť k tragédii, pretože v lese sú napríklad nezakryté, niekoľko metrov hlboké kanály.

Miesto, kde je tajomný vlak údajne ukrytý, prehľadá poľská armáda. Právnik dvoch mužov, ktorí tvrdia, že vlak našli, v televízii TVN24 povedal, že v ňom okrem niektorých vzácnych minerálov zrejme nie sú žiadne cennosti.

Poklad nacistov láka dobrodruhov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: ZlatoSmrťHrobkaNacistiWalbrzych
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu