Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Trump si po hlave skákať nedá: Reportér nechcel mlčať, vyviedla ho ochranka!

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON – Reportér španielskojazyčnou televízne siete Univision bol v utorok vyvedený z tlačovej konferencie Donalda Trumpa, ktorý sa uchádza o republikánsku nomináciu na prezidenta Spojených štátov. Trump incident zdôvodnil tým, že novinár sa k slovu dostal mimo poradia, napísala v noci na dnes agentúra Reuters.

Moderátor Jorge Ramos kládol Trumpovi otázky, zatiaľ čo Trump ho opakovane vyzýval, aby sa posadil. Ramos mu to odvetil, že má na otázky právo. "Nie, nemáte. Nemáte slovo. Vráťte sa do Univision," odpovedal Trump. Novinára následne vyviedla bezpečnostná služba.

Ramos, ktorý kritizoval Trumpov tvrdý postoj voči nelegálnemu prisťahovalectvu, sa neskôr do sály vrátil a dostal možnosť uchádzačovi o kreslo v Bielom dome položiť otázku. Trump neskôr povedal, že mu návrat Ramosa nevadil. Poznamenal však, že je žurnalista a očividne veľmi emotívny človek. "Jednoducho sa postavil a začal kričať, takže tiež nesie vinu," povedal Trump.
 
Miliardár Trump sľúbil, že v prípade volebného úspechu postaví pozdĺž južnej hranice USA múr, za ktorého vybudovanie by malo zaplatiť Mexiko. Mexických prisťahovalcov označil za násilníkov a zločincov. Vyhostiť chce tiež všetkých približne jedenásť miliónov ľudí, ktorí sa v USA zdržujú ilegálne.
 
Miliardára, ktorý sa o prezidentský úrad uchádza prvýkrát, prieskumy verejnej mienky označujú za favorita nadchádzajúcich republikánskych plenárok. Z vnútrostraníckeho hlasovania vzíde oficiálny republikánsky kandidát na prezidenta.
Viac o téme: Donald TrumpSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu