Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Trumpománia zasiahla Spojené štáty: Na stretnutie s ním prišiel rekordný počet voličov!

Donalda Trumpa prišlo do mesta Mobile v Alabame podporiť tisíce voličov. Zobraziť galériu (9)
Donalda Trumpa prišlo do mesta Mobile v Alabame podporiť tisíce voličov. (Zdroj: SITA)

NEW YORK – Uchádzač o prezidentskú nomináciu za amerických republikánov Donald Trump v konkurencii s ostatnými kandidátmi usporiadal doteraz jedno z najväčších stretnutí s voličmi pred nadchádzajúcimi voľbami hlavy Spojených štátov. Do mesta Mobile v štáte Alabama prišli v piatok tisíce priaznivcov Trumpa, ktorý je aj napriek kontroverznému vystupovaniu podľa prieskumov verejnej mienky medzi republikánmi favoritom.

Trump bol kvôli záujmu voličov nútený dvakrát zmeniť miesto konania zrazu, nakoniec ho usporiadal na futbalovom štadióne, na ktorý sa vojde vyše 40.000 ľudí. "Počítali sme s 250, 300 ľuďmi. Skvelý by bol hotel. Potom hovorili, že sa niečo deje. Nemôžeme to tam usporiadať. Tak sme chceli konferenčné stredisko, kam sa zmestí 10.000 ľudí. Ďalší deň hovorili, že máme príliš veľa ľudí, ktorí sa tam nezmestia. Takže sme tu," vyhlásil Trump o výbere štadiónu.
 
 
 
Oficiálny počet návštevníkov, ktorí na Trumpovo volebné zhromaždenie prišiel, nie je známy. Polícia uviedla, že rozdaných bolo 30.000 lístkov. Trumpov tím ešte pred akciou uviedol, že očakáva asi 36.000 ľudí. Úrad starostu Mobilu počet návštevníkov odhadol na 30.000, mnohé médiá udávali číslo o 10.000 menšie.
 
 
Trump počas prejavu zopakoval svoj tvrdý postoj proti nelegálnemu prisťahovalectvu a opäť použil termín detských kotiev, čo je označenie pre deti, ktoré sa v Spojených štátov narodia migrantom bez povolenia na trvalý pobyt. Dieťa sa narodením na území USA automaticky stáva americkým občanom, čo podľa kritikov rodiny zneužívajú k zotrvaniu v krajine.
 
 
Donalda Trumpa prišlo do
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)
Jedno z najväčších stretnutí s voličmi organizuje nezávislý ľavicový senátor Bernie Sanders, ktorý sa uchádza o prezidentskú nomináciu za Demokratickú stranu. Na jeho posledné dvé augustové zhromaždenia dorazilo zakaždým okolo 28.000 priaznivcov. Analytici upozorňujú, že Sanders získava stále väčšiu podporu, čo môže znamenať vážny problém pre Hillary Clintonovú, považovanú doteraz za favoritku demokratov.
 

Pozrite si celý Trumpov prejav v štáte Alabama

Viac o téme: RepublikánDonald TrumpSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu