Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Miliardár Trump má plán, ako zatočiť s utečencami v USA: Označil ich za trójskeho koňa

Donald Trump kandiduje za prezidenta USA
Donald Trump kandiduje za prezidenta USA (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Líder republikánskych predvolebných prieskumov Donald Trump by poslal v prípade svojho zvolenia za prezidenta všetkých sýrskych utečencov prijatých Spojenými štátmi späť do Sýrie. Trump to vyhlásil v stredu večer pri debate s viac ako tromi tisíckami voličov v meste Keene v štáte New Hampshire.

VIDEO Miliardár Trump vyvolal škandál: Takto hrubo urazil moderátorku!

Ako Trump uviedol, nechce, aby USA umožnili pobyt sýrskym utečencom, pretože existuje možnosť, že môže ísť o prestrojenú veľkú teroristickú armádu. "Môže to byť ISIS, fakt neviem," povedal republikánsky kandidát na prezidenta, ktorý je známy svojimi kontroverznými výrokmi. ISIS je skratkou používanou pre ozbrojencov z hnutia Islamský štát, ktorí v uplynulom roku obsadili rozsiahle územia v Iraku a Sýrii. Kvôli vojne utiekli z krajiny milióny Sýrčanov a mnohí z nich teraz hľadajú útočisko v Európe. Aj Spojené štáty sa ale ocitli pod tlakom, aby prijali oveľa viac sýrskych utečencov, poznamenal americký denník The Washington Post.

"Videli ste niekedy takú migráciu?" pýtal sa na zhromaždení s voličmi Trump. "Sú to všetko muži a vyzerajú, že sú veľmi silní ... Je tam toľko mužov, nie je tam toľko žien. A ja si hovorím: Prečo nebojujú, aby zachránili Sýriu? Prečo migrujú po celej Európe? Vážne," dodal.

Potom prišiel americký miliardár s teóriou, že môže ísť o zamaskovaných teroristov. Ako dodal, údajne vraj existujú návrhy, aby USA v najbližších rokoch prijali celkom 200.000 utečencov, čo označil za "nepredstaviteľné". "Vojenské taktiky sú veľmi zaujímavé. Mohlo by ísť o jeden z najväčších taktických trikov všetkých čias. Armáda o 200.000 mužoch, možno," vyhlásil Trump.

Ak bude budúci rok na jeseň zvolený prezidentom, donúti vraj všetkých sýrskych utečencov, aby Spojené štáty opustili. Za tieto slová si od publika vyslúžil vôbec najbúrlivejší potlesk za celý večer. "Pôjdu späť. A keď prehrám, myslím, že tu zostanú," dodal.

Trump podľa aktuálnych prieskumov vedie poradie 15 republikánskych kandidátov približne o desať percentuálnych bodov pred najbližšími súpermi. Realitný magnát s najhlasnejšou kampaňou medzi všetkými republikánmi si za svoje mnohokrát veľmi ostré výroky získal rad kritikov v táboroch republikánov aj demokratov.

Viac o téme: Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu