Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Predajňu Porošenkovej čokoládovne Roshen poškodil výbuch

Petro Porošenko Zobraziť galériu (2)
Petro Porošenko (Zdroj: SITA)

KYJEV – Ukrajinská polícia začala dnes vyšetrovať výbuch neznámeho zariadenia v blízkosti podnikovej predajne čokoládovne Roshen v Kyjeve. Majiteľom firmy je ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Kyjevská polícia prípad vyšetruje pre podozrenie zo spáchania trestného činu výtržníctva. Ako dnes spresnili ukrajinské médiá, kyjevská polícia dostala v noci nadnes hlásenie o požiari v obchode s čokoládou a cukrovinkami na Ulici maršala Tymošenka. Podľa prvých dohadov mohol požiar spôsobiť skrat v elektrickom vedení v klimatizácii, informovala agentúra Ukrinform. Polícia neskôr na mieste činu zistila, že požiar zrejme vypukol v dôsledku výbuchu zatiaľ neidentifikovaného predmetu. Ten bol podľa predbežných zistení umiestnený vonku na vonkajšom múre obchodu, v medzere medzi fasádou a klimatizačným zariadením. Polícia usudzuje, že išlo o doma vyrobenú výbušninu, pretože na mieste činu sa nenašli žiadne črepiny. Poprela tým dohady niektorých médií, že obchod bol terčom útoku z granátometu.

Pri výbuchu a požiari nebol nikto zranený, poškodený je len múr obchodu, v ktorom vznikol otvor s priemerom asi 60 centimetrov. V dôsledku tlakovej vlny je zničená aj časť vnútorného zariadenia obchodu a tovar. Porošenko zostal majiteľom prosperujúcej cukrovinkárskej firmy Roshen napriek tomu, že počas predvolebnej kampane dal sľub, že ak bude zvolený za prezidenta, firmu predá. Okrem ukrajinských pobočiek je Porošenko aj majiteľom pobočky firmy Roshen v Rusku. Vďaka svojmu majetku bol Porošenko na Ukrajine zaraďovaný k najbohatším oligarchom, ktorých vplyv sa teraz - ako prezident - snaží obmedziť.

Predajňu Porošenkovej čokoládovne Roshen
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu