Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Boje na Ukrajine si vyžiadali nové obete, vyhasli ďalšie dva životy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter, SITA)

KYJEV – Situácia na východnej Ukrajine je naďalej napätá. Napriek podpísanému prímeriu proruskí separatisti aj dnes ostreľovali pozície ukrajinskej armády a civilistami obývané oblasti.

Informovalo o tom dnes v Kyjeve velenie vládnej protiteroristickej operácie (ATO) s tým, že o život prišiel jeden vojak a ďalší šiesti boli zranení. Pri ostreľovaní obce Opytne zahynul aj jeden dobrovoľník z Ľvova, informovala agentúra Ukrinform s odvolaním sa na hovorcu ATO Andrija Lysenka.

Vedenie samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) tiež obvinilo sily ATO z porušenia dohody o prímerí podpísanej vo februári v bieloruskom Minsku. Spresnilo, že vládne jednotky ostreľovali pozície povstalcov najmenej 30-krát. Napätá je situácia v okolí obce Horlivka, kde v utorok pri ostreľovaní prišli o život traja civilisti. Vedenie DĽR tvrdí, že útok spáchali vládne sily, a žiada, aby dohľad nad vyšetrovaním prevzala Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe. Splnomocnenec DĽR na rokovaniach s Kyjevom Denis Pušilin okrem toho upozornil, že "tragédia v Horlivke bude 2. júna témou rokovaní v rámci podskupiny kontaktnej skupiny" pre urovnanie konfliktu na východe Ukrajiny.

Pokojnejšia je situácia v samozvanej Luhanskej ľudovej republike (LĽR). Jej vedenie dnes informovalo, že za uplynulý týždeň zaznamenalo 30 prípadov ostreľovania pozícií svojich Ľudových milícií.

Boje na Ukrajine si
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu