Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Jednoznačné hlasy z Ruska: Krymu ani Sevastopola sa nevzdáme!

Sergej Naryškin Zobraziť galériu (2)
Sergej Naryškin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Myšlienka, že sa Rusko vzdá Krymu a Sevastopola, je absolútne vylúčená a sankčný nátlak na Moskvu je zbytočný. Uviedol to dnes predseda Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu, Sergej Naryškin.

"Hovoria, že sankcie budú stiahnuté, ak sa Rusko vzdá Krymu a Sevastopola, a zradí tých, ktorí mu verili. To je úplne vylúčené. Nezídeme zo svojej cesty a nátlak vyvíjaný na nás bude márny," uviedol Naryškin pre agentúru TASS.

Na pozadí protiruských sankcií boli mnohí cudzinci prinútení "opustiť Rusko v dôsledku obmedzenia spolupráce, zatvárania podnikov a rušenia pracovných miest. EÚ si pod tlakom USA uštedrila vlastný úder", zdôraznil predseda Štátnej dumy.

"Naši zahraniční partneri môžu naďalej tvrdohlavo presadzovať svoju súčasnú politiku, musia si však uvedomiť, že nedosiahnu svoj stanovený cieľ," doložil Naryškin. Šéf nemeckej diplomacie Frank-Walter Steinmeier v piatok počas návštevy Kyjeva vyhlásil, že konflikt na východnej Ukrajine nevyprovokovala Európska únia, ale konfrontačná politika zo strany Ruska. 

Tento smer ruskej politiky sa podľa neho v praxi prejavil protiprávnou anexiou ukrajinského polostrova Krym a pokračujúcimi vojenskými akciami na východe štátu, všíma si nemecká tlačová agentúra DPA.

Jednoznačné hlasy z Ruska:
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu