Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Príšerná smrť študentky (†21): Dobité nahé telo našli v parku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRISBANE - Mladá Francúzka sa stala štvrtým zahraničným študentom, ktorý bol za posledné zhruba štyri mesiace brutálne zavraždený v austrálskom Brisbane. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Dobité nahé telo 21-ročného dievčaťa sa našlo v parku neďaleko jej bytu po útoku, ktorý sa podľa polície odohral zrejme minulý piatok skoro ráno. "Predpokladáme, že príčinou smrti bolo poranenie mozgu tupým úderom. Bol to veľmi agresívny útok," povedal v stredu novinárom policajný inšpektor Rod Kemp. Polícia zatiaľ nikoho nezadržala.

Smrť študentky, ktorá v Austrálii bola na výmennom pobyte, nasleduje po ubodaní singapurskej študentky, ku ktorému došlo tiež minulý týždeň. Pred niekoľkými mesiacmi polícia našla ubité telo 23-ročnej juhokórejskej študentky a len o niekoľko týždňov neskôr telo o päť rokov staršieho juhokórejského študenta v plytkom hrobe.

Páchateľov všetkých troch starších prípadov už ich chytili a neexistuje žiadny náznak, že by smrť zahraničných študentov niečo spájalo, dodal Kemp . Napriek tomu je podľa neho vlna vrážd znepokojujúca. "Verím, že sme bezpečná spoločnosť. Ale teraz tu máme štvrtú obeť medzi zahraničnými študentmi, a to nás pochopiteľne znepokojuje." Polícia však predpokladá, že sa obeť jednoducho ocitla "v zlú chvíľu na zlom mieste".

V minulom roku bolo v zhruba dvojmiliónovom Brisbane zavraždených 30 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu