Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Prípad vraždiacich podpätkov: V amoku brutálne dobodala priateľa na smrť!

Na pojednávaní ukazovali, ako Trujillo vraždila Zobraziť galériu (5)
Na pojednávaní ukazovali, ako Trujillo vraždila (Zdroj: Brett Coomer/Houston Chronicle)

HOUSTON - V pondelok pokračoval jeden z najsledovanejších procesov v Amerike. Ana Trujillo (45) vypovedala o tom, ako bizarným spôsobom pripravila o život o štrnásť rokov staršieho priateľa Alfa Stefana Anderssona (†59). Zábery z pojednávania tiež zachytávajú vražednú zbraň - 12-centimetrové ihličkové podpätky, ktorými v zlosti partnera na smrť dobodala.

Právnik obvinenej Any Trujillo sa na poslednom pojednávaní pokúšal zvaliť vinu na nebohého Anderssona. Bol to vraj práve on, kto zaútočil na jeho klientku a ona konala v sebaobrane. Topánky s vysokými podpätkami boli vraj jediným predmetom, ktorý mala po ruke, a preto sa nimi bránila. Priateľovi uštedrila až 25 bodných rán najmä do hlavy a krku.

VIDEO Prípad vraždiacich podpätkov:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Brett Coomer/Houston Chronicle)

K vražde došlo ešte vlani v júni. Pár spolu v osudnú noc popíjal a neskôr sa vrátil do apartmánu Anderssona, ktorý bol vedcom a pracoval na Univerzite v Houstone. Podľa prokurátora sa vtedy medzi rodenou Mexičankou Trujillo a jej priateľom strhla hádka, ktorá prerástla do bitky. Andersson počas nej spadol na chrbát a Trujillo ho prisadla, aby mu znemožnila pohyb, píše Houston Chronicle. Potom vzala do ruky svoje topánky s 12-centimetrovými podpätkami a opakovane nimi udierala priateľa do tváre.

Vražedná zbraň - Tmavomodré topánky s 12 centimetrovými podpätkami.
Zobraziť galériu (5)
Vražedná zbraň - Tmavomodré topánky s 12 centimetrovými podpätkami.  (Zdroj: Brett Coomer/Houston Chronicle)

Podľa prokurátorky v žiadnom prípade nekonala v sebaobrane. "Jedinou vecou, ktorou si môžeme byť v tomto prípade istý, je to, že Ana Trujillo nie je obeť. Stefana Andressona podpätkami zasiahla 25-krát, zatiaľ čo on ležal na zemi a krvácal," vyhlásila na pojednávaní prokurátorka Sarah Mickelson, ktorá na pojednávanie priniesla aj vražednú zbraň - tmavomodré topánky s vysokými podpätkami. Pred porotou tiež jeden zo žalobcov ukázal, ako nimi Trujillo zabíjala.

Prokurátor naznačuje ako Trujilo zabíjala.
Zobraziť galériu (5)
Prokurátor naznačuje ako Trujilo zabíjala.  (Zdroj: Brett Coomer/Houston Chronicle)

Advokát obvinenej však celú vec vidí inak. Anderssona opísal ako alkoholika, ktorý bol k jeho klientke agresívny. V osudnú noc vraj chcela od neho odísť, no on ju hodil o stenu, schmatol a prehodil cez pohovku. "Nemohla dýchať a prosila ho, aby ju nechal ísť... začal ju dusiť... urobila to jediné, čo mohla. Siahla po zbrani, ktorou sa chcela brániť a začala ho ňou mlátiť," opísal pohľad na prípad zo strany obvinenej jej advokát John Carroll.

V prospech Trujillo má hrať aj nahrávka z telefonátu na tiesňovú linku, kam volala tesne po útoku. V jej hlase vraj bolo počuť strach, ťažko dýchala a plakala. "Udrela som ho topánkou. Leží na zemi a veľmi krváca," povedala vtedy operátorovi. "Začal ma biť," dodala. Práve tieto slová použil advokát na jej obhajobu, ktorú postavil na údajnej sebaobrane.

VIDEO Prípad vraždiacich podpätkov:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Brett Coomer/Houston Chronicle)

Na pojednávaní vypočuli tiež prvých svedkov, ktorí Anderssona opísali ako milého a zdvorilého muža, avšak nepopreli jeho problémy s alkoholom. Trujillo zas bola podľa svedkov veľmi výbušná. Ak ju odsúdia za vraždu, hrozí jej až doživotný trest. Proces by mal pokračovať ešte minimálne týždeň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu