Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Ženeve neplánovane pristálo africké lietadlo: Sú za tým teroristi?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽENEVA - Zrejme unesené lietadlo etiópskej leteckej spoločnosti Ethiopian Airlines dnes ráno neplánovane pristálo v Ženeve. Informoval o tom švajčiarsky denník Blick s odvolaním sa na portál airlinereporter.com.

Boeing 767-300 podľa týchto informácií pred pristátím niekoľkokrát zakrúžil vo vzduchu. Lietadlo priletelo z Addis Abeby a pôvodne malo mať namierené do Ríma. 

O druhej hodine ráno vyslalo lietadlo nad Sudánom núdzový signál "7500", čo znamená, že bolo unesené. Tento signál však zvyknú niekedy omylom prepnúť piloti alebo sa spustí kvôli poruche, uviedol portál airlinereporter.com. 

Vzdušný priestor nad Ženevou bol podľa Blicku uzavretý. Lety do Ženevy boli odklonené alebo zrušené.

Spoločnosť Ethiopian Airlines v oficiálnom vyhlásení napísala, že jej lietadlo "bolo nútené" namiesto Ríma pristáť v Ženeve. Stroj tam "bezpečne pristál" a všetci cestujúci a posádka sú v poriadku. 

Ethiopian Airlines ďalej uviedli, že let č. 702 mal plánovaný odlet z Addis Abeby o 0.30 h miestneho času a plánovaný príchod do Ríma bol o 04.40 h SEČ. Letisko v Ríme potvrdilo, že boeing tam v tomto čase nepristál.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu